Πρόσκληση για την ίδρυση Δομών Στήριξης φορέων Κ.Αλ.Ο. και Χρηματοδοτήσεις για ΚοινΣΕπ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 190 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Αν σας ενδιαφέρει η ενημέρωση για αυτήν την δράση ελάτε σε επαφή μαζί μας από την φόρμα επικοινωνίας στο τέλος του άρθρου.

Άμεσα θα δημοσιευθεί η πρόσκληση για τους 140 φορείς Στήριξης Κοινωνικής Οικονομίας, μία σε κάθε περιφερειακή Ενότητα. Έργο των φορέων αυτών θα είναι η βοήθεια και στήριξη στις ήδη υπάρχουσες ΚοινΣΕπ και σε όποιες θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Αντώνης Βορλόου.Σύμφωνα με τον κ. Βορλόου 168 εκ ευρώ θα διατεθούν από την Πολιτεία για την Κοινωνική Οικονομία, σε τρεις διαφορετικούς πυλώνες, με τη μέριμνα να μην υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις δράσεων.

Λόγου χάρη, ως αρχική χρηματοδότηση και κεφάλαιο εκκίνησης ύψους 25.000 ευρώ με 100% χρηματοδότηση, για νέες ΚοινΣΕπ .

Για ΚοινΣΕπ που έχουν προχωρήσει το ποσό μπορεί να είναι μεγαλύτερο, ωστόσο θα χρειασθεί και μία ιδία συμμετοχή από την ίδια την ΚοινΣΕπ .

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία αυτά θα ανοίξουν πριν το καλοκαίρι και θα δοθεί περίοδος υποβολής αιτήσεων, όπου οι ΚοινΣΕπ που ενδιαφέρονται θα υποβάλλουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο, με το οποίο και θα αξιολογηθούν.

Σε 6 μήνες το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας

Σε ότι αφορά το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας το οποίο προορίζεται για την χρηματοδότηση των ΚοινΣΕπ, θα υπάρχει συνεργασία και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, και σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα είναι έτοιμο σε 6 μήνες από το τώρα. Ωστόσο για μικροπιστώσεις θα μπορεί να λειτουργεί νωρίτερα.

Ο κ. Βορλόου υπογράμμισε πως θα ενταθούν μέχρι το καλοκαίρι σε συνεργασία και με τις Περιφέρειες, τα φόρουμ για την Κοινωνική Οικονομία στην Ελλάδα.

Τέλος επανέλαβε πως για την παρούσα κυβέρνηση η Κοινωνική Οικονομία , είναι μια προτεραιότητα αιχμής.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo