FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 4χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 50 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Αυτό επισημαίνουν κοινωνικοί φορείς, όπως αποκαλύπτει με ερώτησή του προς την υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, τονίζοντας ότι οι σχετικοί ευρωπαϊκοί πόροι καταλήγουν σε άλλες ανάγκες του κράτους αντί για τους δικαιούχους.

Στα χαρτιά κινδυνεύουν να παραμείνουν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την «πολυδιαφημισμένη» ενίσχυση της κοινωνικής κι αλληλέγγυας οικονομίας, καθώς, όπως αποκαλύπτει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, σύμφωνα με κοινωνικούς φορείς οι σχετικοί ευρωπαϊκοί πόροι αντί κατευθύνονται προς τους δικαιούχους καταλήγουν σε άλλες ανάγκες του κράτους, θέτοντας εν κινδύνω την υλοποίηση του νόμου.

«Με δεδομένο το εκφρασμένο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ενίσχυση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που επιβεβαιώνεται με την ψήφιση του πρόσφατου νόμου ν. 4430/2016, φορείς της κοινωνίας πολιτών μας επισημαίνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πόρων, που προορίζονται για την κοινωνική ένταξη και κοινωνική επιχειρηματικότητα, αντί να απευθύνονται στους πραγματικούς δικαιούχους, καταλήγουν σε άλλες ανάγκες του κρατικού τομέα. Εφόσον συμβαίνουν τα παραπάνω, ο νέος νόμος κινδυνεύει να μείνει ανενεργός», σημειώνει ο Γιώργος Δημαράς στην ερώτησή του προς την Έφη Αχτσιόγλου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την υπουργό Εργασίας να αποδείξει με την προσκόμιση στοιχείων ότι οι καταγγελίες των κοινωνικών φορέων δεν ισχύουν, τονίζοντας ότι η επιβεβαίωση μιας τέτοιας πρακτικής σημαίνει «στασιμότητα της υψηλής ανεργίας στην χώρα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημαράς, ζητάει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τα ακριβή ποσά που έχουν δεσμευτεί από τα επιχειρησιακά προγράμματα του υπουργείου για μέτρα υπέρ της κοινωνικής ένταξης και της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας καθώς και σε τι ποσοστό επί του συνόλου του ΕΣΠΑ 2014-2020 αντιστοιχούν.

Ρωτά επίσης ποια είναι η απόκλιση μεταξύ των κατευθυντηρίων οδηγιών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του ΕΣΠΑ σε σχέση με τους πόρους που κατανέμονται στα συγκεκριμένα μέτρα και τέλος σε ποιους τομείς και φορείς θα κατευθυνθούν οι πόροι αυτοί, ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι των κοινοτικών ταμείων.

Σε κάθε περίπτωση η ερώτηση του κ. Δημαρά προκαλεί εύλογα ερωτηματικά σχετικά με το αν η κυβέρνηση πράττει άλλα από αυτά που διακηρύττει, δεδομένου ότι το ζήτημα δεν αναδεικνύεται από την αντιπολίτευση, ώστε να ερμηνεύσει κανείς την παρέμβαση ως ευκαιρία επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βουλευτής του ίδιου του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγή: http://www.skai.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Ευρωπαϊκή Διάκριση για τις Υπηρεσίες μας στην Ανάπτυξη της Κ.Aλ.Ο. στην Ελλάδα

Διαβάστε την Διαδικασία ένταξης των ΚοινΣΕπ του ν 4019/2011 στο νέο Μητρώο

Δωρεάν τροποποίηση καταστατικού σύμφωνα με τον νέο Νόμο

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

------------------------------------------------------------------------------------------

images

Monthly Stats 2012 - 2017