FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Σε ηχηρή παρέμβαση, εν όψει της λήξης των εργολαβικών συμβάσεων στους εποπτευόμενους οργανισμούς του υπουργείου Εργασίας, προχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου, καλώντας να μπει τέλος στο καθεστώς των εργολαβιών στις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης στα κτήρια ευθύνης τους. Επίσης, καλεί τις διοικήσεις να προχωρήσουν είτε σε απευθείας συμβάσεις με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και τη φύλαξη των κτηρίων, είτε με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Ένταξης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνουν οι νόμοι που ψηφίστηκαν το 2016.

Αναλυτικά, χθες η υπουργός Εργασίας με σχετική ανάρτηση στο Facebook ανέφερε:

«Με επιστολή προς όλους τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τους καλούμε να βάλουν ένα τέλος στο καθεστώς των εργολαβιών για τις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης στα κτήρια ευθύνης τους.

Εν όψει της λήξης των σχετικών συμβάσεων, καλούμε τις διοικήσεις των εποπτευόμενων φορέων να προχωρήσουν στη σύναψη είτε ατομικών συμβάσεων απευθείας με τους εργαζόμενους, είτε συμβάσεων με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Ένταξης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνουν οι νόμοι που ψηφίστηκαν το 2016.

Η καθολική εφαρμογή αυτής της απόφασης θα περιορίσει ουσιαστικά το καθεστώς των εργολαβιών στο Δημόσιο προς όφελος των εργαζομένων, συμβάλλοντας παράλληλα στην εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο».

Μείωση δαπανών…

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εργασίας από το 2015 προχώρησε σταδιακά στην κατάργηση των εργολαβιών σε καθαριότητα και φύλαξη, προχωρώντας κυρίως στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με τους εργαζόμενους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των δαπανών.

Συγκεκριμένα:

* Η ετήσια δαπάνη για την καθαριότητα των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου το 2015 ήταν 92.058,00 ευρώ και το 2016, με την κατάργηση των εργολαβιών και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, μειώθηκε στις 76.846,68 ευρώ.

* Η ετήσια δαπάνη για τη φύλαξη των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου το 2015 ήταν 218.112,96 ευρώ. Το 2016, με την κατάργηση των εργολαβιών, η δαπάνη μειώθηκε στις 172.742,88 ευρώ (οι ατομικές συμβάσεις για τη φύλαξη υπεγράφησαν στις 30 Ιουνίου 2016, επομένως το ετήσιο ποσό είναι κατ’ εκτίμηση).

Να σημειωθεί ότι, πέρα από τη μείωση του κόστους για το υπουργείο, παράλληλα αυξήθηκαν και οι αποδοχές των εργαζομένων και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις αυτές οι αυξήσεις ξεπέρασαν το 10%. «Την ίδια ώρα βέβαια, κάποια ΜΜΕ, όπως π.χ. η ‘Ελευθερία του Τύπου’, διαπίστωσαν ‘συμβάσεις Ινδίας’” τόνισε αρμόδια πηγή του υπουργείου, προσθέτοντας: »Είναι περιττό να αναφέρουμε το τι ποιότητας εργοδότες ήταν οι εργολάβοι, οι οποίοι είχαν απλήρωτους τους εργαζόμενους επί μήνες”…

http://www.avgi.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 1064 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017