Ήπειρος: Τέθηκαν οι βάσεις για Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 190 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


imagesΗ συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην υπό ίδρυση αναπτυξιακή σύμπραξη «Ήπειρος Κοινωνικής Οικονομίας» αποφασίστηκε πρόσφατα.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στη λειτουργία κοινωνικών μηχανισμών υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) και ευρύτερα προσπαθειών της κοινωνικής οικονομίας.

Στην αναπτυξιακή σύμπραξη «Ήπειρος Κοινωνικής Οικονομίας» μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχουν οι φορείς:Αναπτυξιακή Εταιρεία “ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.”, ΕΤΑΝΑΜ A.E., Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ΤΕΙ Ηπείρου, ΕΛΕΠΑΠ, ΚΕΘΕΑ, ΕΨΕΠ, ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Οικονομικό Επιμελητήριο Ηπείρου και Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 605.000 ευρώ και αφορά σε συνολικά 200 ωφελούμενους και ειδικότερα ανέργους, ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Στόχος είναι η ίδρυση συνολικά 19 Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στην Ήπειρο (πέντε στην Π.Ε. Άρτας, τρείς στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, επτά στην Π.Ε. Ιωαννίνων και τέσσερις στην Π.Ε. Πρέβεζας), που θα αποτελέσουν το κύριο εργαλείο ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας και προώθησης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην κατεύθυνση της ένταξης ατόμων ευπαθών ομάδων πληθυσμού μέσω της απασχόλησης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo