FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

imagesΣυνάντηση με τους διαχειριστές της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Πειραιά – Κοιν. Σ.Ε.Π. είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Γιάννης Τόλιος για να συζητήσουν αναλυτικά την πρόταση τους αξιοποίησης και ανάπτυξης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι διαχειριστές του Κοιν. Σ.Ε.Π. με επικεφαλής τον Νάσο Βατίστα και τον Γεράσιμο Ξυδιά, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Δήμου Περάματος, Παναγιώτης Καραγιαννάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Γιώργος Αλεβιζόπουλος, κ.ά.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η πρωτοβουλία ίδρυσης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ειδικού σκοπού» και τοπικού χαρακτήρα με επίκεντρο την αντιμετώπιση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και στην ευρύτερη περιοχή.

Κατατέθηκε η ιδέα ίδρυσης Συνεταιριστικού Κέντρου Καινοτομίας με τη συμμετοχή της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Εταιρείας, των Αυτοδιοικητικών Αρχών Πειραιά και όμορων δήμων, των Επιμελητηρίων, του Πανεπιστημίου, καθώς και εργοδοτικών ενώσεων.

Στόχος του Κέντρου, που θα παίξει ρόλο – πυρήνα της ευρύτερης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας και η εισαγωγή των εταιρειών σε νέες εφαρμογές και τεχνολογίες όπως τα πλωτά ενεργειακά συστήματα (ανεμογεννήτριες, κ.ά.), με στόχο τη δημιουργία ενός πετυχημένου cluster στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Από τη συζήτηση προέκυψε αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, στο πλαίσιο του οποίου θα ήταν δυνατή η προώθηση εξειδικευμένων δράσεων της Κοιν. Σ.Ε.Π., καθώς και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων από τα μεγάλα Ναυπηγεία της περιοχής (Σκαραμαγκάς και Ελευσίνα). Η προώθηση του συγκεκριμένου σχεδίου θα συνέβαλε στην περιφερειακή ανάπτυξη και την εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας.

Σημαντική επιπλέον κρίθηκε η διερεύνηση της πρόσβασης των μονάδων της Ν/Ε Ζώνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με αξιοποίηση εναλλακτικών χρηματοπιστωτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ, ΕΤΕΑΝ, πακέτο Γιούνκερ, κ.ά.) για τον εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων Ν/Ε επιχειρήσεων της περιοχής.

Ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας δήλωσε την αμέριστη στήριξη του στην Κοιν. Σ.Ε.Π., καθώς και στην αναγκαιότητα αναβάθμισης και αξιοποίησης της Ν/Ε Ζώνης για την τόνωση των Ν/Ε δραστηριοτήτων, αλλά και ποικίλλων δορυφορικών δραστηριοτήτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή για τη μείωση της ανεργίας και την παραγωγή εισοδήματος.

Τέλος δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση επαφών με υπηρεσίες άλλων Υπουργείων και φορέων, προκειμένου να ξεκινήσει μια συγκεκριμένη συζήτηση αναζωογόνησης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και των Ναυπηγείων, καθώς και των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το λιμάνι του Πειραιά

http://www.businessnews.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

?

DownLoad Android App

?
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017