FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, ξεκινά ο «αγώνας» για την αναζήτηση του φροντιστηρίου εκείνου που θα προσφέρει στους μαθητές την καλύτερη δυνατή «βοήθεια» και υποστήριξη για τα μαθήματα του Λυκείου, αλλά ταυτόχρονα και την οικονομικότερη λύση για τους ίδιους τους γονείς, οι οποίοι εν μέσω κρίσης προσπαθούν να περιορίσουν τα μηνιαία έξοδά τους.

Τον συνδυασμό των δύο αυτών κριτηρίων προσπαθεί και επιθυμεί να πετύχει ο Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου, ο οποίος έπειτα από τη δημιουργία της «Δομής Φύλαξης Παιδιών» με σκοπό την κάλυψη του κενού της έλλειψης παιδικών σταθμών στην περιοχή από τους ίδιους τους γονείς προχωρεί στη δημιουργία του πρώτου Συνεταιριστικού Φροντιστηρίου.

«Η ανάγκη του φροντιστηρίου αφενός για πολλές οικογένειες που υπήρχε λόγω της πληθυσμιακής σύνθεσης της περιοχής – πληθώρα επαγγελματιών με τριτοβάθμια εκπαίδευση – και η ύπαρξη πολλών ανέργων ή χαμηλά αμειβόμενων εκπαιδευτικών από την άλλη διαμόρφωναν τουλάχιστον μια ενδιαφέρουσα πρόκληση με μεγάλη κοινωνική καινοτομία» δηλώνει στο Helios Plus η κυρία Χριστίνα Χρηστίδου, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γονέων Χαλανδρίου, συμπληρώνοντας ότι «το φροντιστήριο αυτό έχει ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας και διοίκησης, από εμάς τους γονείς μαζί με τους καθηγητές που θα διδάσκουν, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς».

Χαμηλότερα δίδακτρα με υψηλή ποιότητα

Οπως εξηγεί η κυρία Χρηστίδου, μέσα από αυτό το διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας μπορούν να επιτύχουν ταυτόχρονα τα χαμηλότερα δίδακτρα που υπάρχουν για τους γονείς, αξιοπρεπείς αμοιβές για τους διδάσκοντες βασιζόμενες στη συλλογική σύμβαση – όπως αυτή είχε διαμορφωθεί το 2009 – αλλά και υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης στους μαθητές.

«Οι γονείς θα έχουν τον κύριο λόγο για τα θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία του φροντιστηρίου και τη λήψη αποφάσεων. Ενώ σε παράλληλη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς θα επιδιώξουμε να προσφέρουμε μια ολόπλευρη και ολοκληρωμένη στήριξη στους μαθητές και όχι να προσπαθούμε να τους διδάξουμε τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στο ως σήμερα πρότυπο της “παπαγαλίας”» υποστηρίζει η κυρία Χρηστίδου.

Οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα απ’ όλες τις κατευθύνσεις και τις ομάδες προσανατολισμού σε ένα φιλικό περιβάλλον από επτά εκπαιδευτικούς. «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, λίγο προτού ανοίξουν τα σχολεία δηλαδή, ώστε οι μαθητές να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα από την ομαλή διδασκαλία των μαθημάτων τους» υπογραμμίζει η κυρία Χρηστίδου.

Μπορεί η απόφαση για τη δημιουργία ενός φροντιστηρίου να φαντάζει απλή, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι τόσο ρόδινη στη συγκεκριμένη περίπτωση. «Ο συνεταιρισμός ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο, που θα γινόταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όταν μάλιστα διαπιστώσαμε ότι υπάρχει και η ομάδα των εκπαιδευτικών εκείνων που θα μπορούσε να το “τρέξει”» δηλώνει η κυρία Χρηστίδου. «Τα προβλήματα όμως που αντιμετωπίσαμε τόσο κατά τη διάρκεια της δομής φύλαξης όσο και του φροντιστηρίου έχουν να κάνουν με την παντελή έλλειψη γνώσης του θεσμικού πλαισίου της κοινωνικής οικονομίας από την πλευρά είτε των δημόσιων υπηρεσιών είτε και των ιδιωτικών φορέων». Και αυτό συμβαίνει καθώς από τον Ιούνιο του 2012 ο Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου αποτελεί μέλος του Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας του υπουργείου Εργασίας. «Είναι δηλαδή βάσει του Ν. 4019/2011 μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση παροχής φροντίδας. Γι’ αυτό ήταν αδύνατον να κατανοηθεί από τους αρμόδιους η νομική υπόσταση του συνεταιρισμού μας» σχολιάζει η κυρία Χρηστίδου. «Μας θεωρούσαν αρχικά ένωση προσώπων και όχι κοινωνική επιχείρηση, παρ’ όλο που στην Ευρώπη οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις ανέρχονται σε 50.000 με 1,4 εκατομμύρια εργαζομένους» καταλήγει.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Οι εγγραφές για τα μαθήματα του Συνεταιριστικού Φροντιστηρίου ξεκίνησαν ήδη από την Πέμπτη 29 Αυγούστου και θα συνεχισθούν και την επόμενη εβδομάδα. Τα γραφεία του βρίσκονται στην οδό Αριστοτέλους 42 και θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα μαθήματα και το Συνεταιριστικό Φροντιστήριο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του.

Δημοσιεύτηκε στο heliosPlus στις 30 Αυγούστου 2013

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 5013 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

?

DownLoad Android App

?
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017