Από 10/2 αποκλειστικά ηλεκτρονικά η υποβολή αιτήσεων στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Σύμφωνα με την εγκύκλιο 61986/3269/2017 προστίθεται άρθρο άρθρο 33 στην Υ.Α. 61621/Δ5.2643/30.12.2016 ως εξής:

  • Ορίζεται ως διαδικτυακή πύλη (e-kalo) για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ο ιστότοπος kalo.yeka.gr. Σχετικός σύνδεσμος (link) υπάρχει αναρτημένος στον ιστότοπο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (www.ypakp.gr) και σε όλους τους ιστότοπους τους οποίους διαχειρίζεται η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Στους ίδιους συνδέσμους, διατίθεται αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τους χρήστες της ειδικής διαδικτυακής πύλης.
  • Ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαδικτυακής πύλης για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ορίζεται η 15/1/2017. Καταληκτική ημερομηνία δυνατότητας υποβολής αιτήσεων με την χειρόγραφη διαδικασία της παρ. 1 του αρ. 31 της παρούσας Υ.Α ορίζεται η 9/2/2018. Από 10/2/2018, η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με την ηλεκτρονική διαδικασία που προβλέπεται στην παρούσα ΥΑ.

Οι διαδικασίες οι οποίες υλοποιούνται μέσω της ειδικής διαδικτυακής πύλης είναι οι εξής:

  1. Εγγραφή στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (αρ. 9-12, 17-18, 23-24 της παρούσας Υ.Α).
  2. Χορήγηση Πιστοποιητικού Μέλους (αρ.16, 21, 27 της παρούσας Υ.Α).
  3. Χορήγηση βεβαιώσεων καταχώρισης τροποποιήσεων στοιχείων του Φορέα (Καταστατικού ή Οργάνου Διοίκησης) (αρ.13, 19, 25 της παρούσας Υ.Α).
  4. Χορήγηση βεβαιώσεων μεταβολών (βεβαίωση τροποποιήσεων καταστατικού, σύνθεσης Οργάνου Διοίκησης, μη λύσης-μη εκκαθάρισης).
  5. Χορήγηση βεβαιώσεων διαγραφής από το Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, (αρ. 14-15, 20, 26 της της παρούσας Υ.Α).
  6. Οι παραπάνω διαδικασίες συμπεριλαμβάνουν την υποβολή αίτησης από τον ενδιαφερόμενο, την διαχείριση της αίτησης από την Δ/νση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και την έκδοση και κοινοποίηση στον αιτούντα της απάντησης.
  • Οι βεβαιώσεις που εκδίδονται και χορηγούνται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω της ειδικής διαδικτυακής πύλης, αποτελούν διοικητικά έγγραφα και είναι έγκυρα για κάθε χρήση από τους ενδιαφερομένους. Τα ηλεκτρονικά χορηγούμενα έγγραφα φέρουν μηχανική αποτύπωση της σφραγίδας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και μηχανική αποτύπωση της υπογραφής του αρμοδίου για κάθε διαδικασία διοικητικού Οργάνου. Οι χορηγούμενες από την ειδική διαδικτυακή πύλη βεβαιώσεις είναι ακριβή αντίγραφα και περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία των πρωτοτύπων.
  • Δυνατότητα χρήσης της ειδικής διαδικτυακής πύλης έχουν όλοι οι πολίτες, εφ’ όσον έχουν ήδη πιστοποιηθεί στο σύστημα. Για την πιστοποίηση στο σύστημα, χρησιμοποιείται η διαδικασία και οι κωδικοί πιστοποίησης στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ (taxisnet).
  • Στην Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας τηρείται ιστορικό αρχείο, στο οποίο καταγράφονται οι κινήσεις των χρηστών της ειδικής διαδικτυακής πύλης.

πηγή