FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

imagesΣτη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής οικονομίας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια της ημερίδας ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας».

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, Άννα Δαλλαπόρτα, η οποία και αναφέρθηκε στη σημασία συμμετοχής των φορέων ώστε να μπορέσουν να διευρύνουν την αναπτυξιακή και εξωστρεφή δυναμική τους.

«Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε διαθέσιμο πόρο για την εργασία, εξασφαλίζοντας την αποδοτικότερη διαχείρισή τους προς όφελος των πολιτών μας για την βελτίωση της ζωής τους», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας κατά τον χαιρετισμό του, συμπληρώνοντας ότι ο Περιφερειακός Μηχανισμός πρέπει να διασφαλίζει κανόνες και αρχές, δίνοντας παράλληλα νέες ευκαιρίες.

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης μίλησε και για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, επισημαίνοντας την «ανάγκη βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου. Οι κανόνες με τους οποίους λειτουργούν σήμερα, δεν επιτρέπουν τη βιωσιμότητά τους».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο υψηλά ποσοστά ανεργίας και κυρίως των νέων, και στους σκληρούς θύλακες της μακροχρόνιας ανεργίας και του αποκλεισμού.

Κλείνοντας, ο κ. Κατσιφάρας τόνισε πως «η Περιφέρεια παρακολουθεί από κοντά το ζήτημα, θα συμβάλει σε θετικά βήματα, αλλά δεν θα επιτρέψει να αντικατασταθούν οι υφιστάμενες κοινωνικές δομές που διαθέτουν σταθερές θέσεις εργασίας».

Να υπενθυμίσουμε πως πριν λίγες ημέρες, στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έπειτα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργου Αγγελόπουλου, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση δυνητικών φορέων για να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή τους στην αναπτυξιακή σύμπραξη

Στην ημερίδα συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιπεριφερειάρχες Γ. Αγγελόπουλος και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Χαροκόπος, και οι Διευθυντές Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας και Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Τσολοδήμος.

http://www.aixmi-news.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017