Αργοστόλι Δημόσια πρόσκληση συμμετοχής στον συνεταιρισμό “Συναδελφική Κομπανία”


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


           

Το Σάββατο, 24/3/2018 και ώρα 6 μ.μ., στο ισόγειο του Επιμελητήριου θα μπουν οι τελευταίες υπογραφές για τα ιδρυτικά μέλη. Χρειάζεται αριθμός ταυτότητας και ΑΦΜ. Οι εγγραφές εταίρων θα συνεχιστούν μετά την έγκριση του καταστατικού από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την εγγραφή στο Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας.

            Η πρόσκληση απευθύνεται σε άνεργους, φτωχούς, υπερχρεωμένους, άστεγους, ανθρώπους που δυσκολεύονται κοινωνικά και οικονομικά, σε παραγωγούς και καταναλωτές, αλλά και σε κάθε άλλον που νοιάζεται για τον διπλανό του. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να νοιάζονται και να συμμετέχουν ενεργά. Η καταβολή αρχίζει μετά την έγκριση του καταστατικού και όχι με την υπογραφή. Ο συνεταιρισμός δεν πρόκειται να λειτουργήσει “δια αντιπροσώπων”. Θα λειτουργήσει δημοκρατικά, οι αποφάσεις θα παίρνονται από τη Γενική Συνέλευση και κανένα μέλος δεν θα μπορεί να εκλεγεί στην εκτελεστική επιτροπή περισσότερες από τρεις διετείς θητείες.

            Το καταστατικό έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και οι σκοποί της φαίνονται στη διαδικτυακή διεύθυνση goo.gl/SXtVUV κάτω από τον τίτλο (Συναδελφική Εταιρεία ΚΟΙΝΣΕΠ- Πρόταση καταστατικού). Η συνεταιριστική μερίδα ορίστηκε στα 100 € και μπορεί να εξοφληθεί έως και σε 10 δόσεις (πρόκειται για το ελάχιστο που ορίζει ο νόμος). Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση δεν διανέμει κέρδη.

            Κύριος σκοπός όλων των δράσεων του συνεταιρισμού είναι η καλλιέργεια κοινωνικών σχέσεων αλληλεγγύης και συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Η καλλιέργεια της έννοιας της κοινότητας, η αλληλοβοήθεια και η ανασυγκρότηση των κοινοτικών σχέσεων κατά γειτονιά, χωριό και πόλη.

            Αυτά θα επιτευχθούν μέσα από τη στήριξη και ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής, έτσι ώστε να είναι ικανή να προσφέρει απασχόληση και βοήθεια σε όσους είναι ανήμποροι ή περιήλθαν σε κατάσταση ένδειας. Θέσεις εργασίας δεν υπάρχουν πια και είναι κακοπληρωμένες. Τις θέσεις ελεύθερης και μισθωτής εργασίας μπορούμε και πρέπει να τις δημιουργήσουμε.

Στηρίζοντας την τοπική παραγωγή και το τοπικό κατάστημα, στηρίζουμε τον εαυτό μας, τον διπλανό μας και την πατρίδα.

Οι πρώτες δράσεις θα είναι η διαχείριση της έκθεσης ειδών τέχνης, χειροτεχνίας και τοπικών προϊόντων στο ισόγειο του επιμελητήριου, η δημιουργία Κοινωνικών Αγροκτημάτων, η διάσωση και καλλιέργεια τοπικών ποικιλιών, η στήριξη της τοπικής παραγωγής, η δημιουργία αγορών χωρίς μεσάζοντες και η συγκέντρωση των αναγκαίων κεφαλαίων για συνεργατικές ή και προσωπικές επιχειρήσεις ανθρώπων που βρίσκονται σε αδυναμία.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (ithacanet.gr@gmail.com) Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

            Αν δεν αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτό που μας συμβαίνει, αν δεν βοηθήσει ο ένας τον άλλον, το παρόν θα χειροτερεύει και το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο. Να ξαναθυμηθούμε τον παλιό τρόπο των Ελληνικών Κοινοτήτων και των Επτανησιακών Συναδελφικών Εκκλησιών. Η αγορά είμαστε εμείς, εμείς και η δύναμη. Αρκεί να σμίξουμε και να συνεργαστούμε.

            Αργοστόλι, 19/3/2018