FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 4χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 50 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Πριν διαβάσετε το άρθρο δείτε το ακόλουθο video:

To video σας ζητάει να μετρήσετε πόσες πάσες της μπάλας ανταλλάσσουν οι παίκτες που φορούν άσπρη μπλούζα. Οι περισσότεροι viewers μετρούν 13 πάσες και στο τέλος το video ρωτάει αν παρατηρήσατε την αρκούδα που εμφανίζεται. Στατιστικά μόνο το 50% των viewers βλέπουν την αρκούδα! Δείτε ξανά το video : -) Αυτό το video είναι μέρος ενός πειράματος του 1975 που διεξήχθει στην Αμερική. Μέσα από το πείραμα αυτό διαπιστώθηκε πως οι άνθρωποι μπορούν να εστιάσουν σε ένα και μόνο πράγμα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από όσους γνωρίζουν από πολεμικές τέχνες: μπορεί στη «μάχη» να έχει κάποιος πολλαπλούς αντιπάλους αλλά στην πραγματικότητα μόνο ένας είναι ο βασικός αντίπαλος! Ο σκοπός φυσικά είναι να ενεργοποιηθούν κατάλληλα οι αισθητήρες μας και να αντιληφθούμε τι συμβαίνει στον περιβάλλοντα χώρο για να εντοπίσουμε με επιτυχία τον πραγματικό μας αντίπαλο.

images

Αυτό που συμβαίνει στα πειράματα και στις μάχες των πολεμικών τεχνών συμβαίνει και στην επιχειρηματικότητα. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, καθώς εργάζονται σε ένα… one man show –τα κάνουν δηλαδή όλα, απορροφούνται από τις καθημερινές ασχολίες τους με αποτέλεσμα να μην έχουν μια ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη εικόνα για τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησής τους.

Πολλές φορές όταν κάνω διάγνωση αναγκών με τους πελάτες μου και καταλήγουμε σε συμπεράσματα αναλύοντας τα στατιστικά τους στοιχεία, ξαφνιάζονται όταν διαπιστώνουν πως είχαν μια διαστρεβλωμένη εικόνα της επιχειρηματικής τους πραγματικότητας. Ένα πρόσφατο παράδειγμα αυτού που σας περιγράφω έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα όταν συζητούσαμε με έναν πελάτη μου που διατηρεί επιχείρηση παροχής υπηρεσιών: θεωρούσα το 33% επανάληψη επίσκεψης νέου πελάτη, χαμηλό (δηλαδή στους 10 νέους πελάτες, οι 3 μόνο έρχονταν και 2η φορά). Εκείνος ήταν βέβαιος πως δεν υπήρχε πρόβλημα καθώς πολλοί νέοι πελάτες έμπαιναν στην επιχείρηση απλώς για να αγοράσουν προϊόντα κι όχι για να κάνουν υπηρεσίες, καθώς είχε εντυπωσιακή βιτρίνα. Αναλύοντας τα στοιχεία και βλέποντας τα νούμερα διαπίστωσα και του τεκμηρίωσα πως μόνο το 3% των νέων πελατών του ήταν πελάτες αποκλειστικά και μόνο προϊόντων. Έτσι το χαμηλό ποσοστό της 2ης επίσκεψης δεν οφειλόταν σε πελάτες που αγόραζαν μόνο προϊόντα. Η λανθασμένη εικόνα που είχε ο επιχειρηματίας για το πραγματικό πρόβλημα στην επιχείρηση τον οδηγούσε σε λάθος συμπεράσματα και συνεπώς σε λάθος ενέργειες. Η μελέτη των στατιστικών (τα νούμερα δεν κάνουν ποτέ λάθος και αποτυπώνουν την πραγματικότητα) του αποκάλυψε το πραγματικό πρόβλημα.

Είναι σημαντικό να αποστασιοποιείστε από την καθημερινότητα της επιχείρησής σας, να βλέπετε τα γεγονότα ως εξωτερικός παρατηρητής και να μπορείτε να δεχθείτε την αλήθεια. Μια ιδέα για να το πετύχετε αυτό είναι να κρατάτε σωστά στατιστικά στοιχεία που θα σας δίνουν συγκεκριμένους δείκτες τους οποίους θα συγκρίνετε στο βάθος χρόνου. Ακόμα μπορείτε να μιλήσετε με πελάτες, συνεργάτες ή προμηθευτές σας ώστε να ακούσετε και τη γνώμη κάποιου τρίτου για το πως βλέπουν εκείνοι τα πράγματα στην επιχείρησή σας. Στην περίπτωση, δε, που αποφασίσετε να δουλέψετε με κάποιον σύμβουλο, που μπορεί να λειτουργήσει ως το εξωτερικό σας μάτι, θα πρέπει να είστε ειλικρινής μαζί του γιατί η συμβουλευτική λειτουργεί με το σύστημα «garbage in, garbage out», δηλαδή η ποιότητα της πληροφορίας που θα δώσετε θα δημιουργήσει την αντίστοιχη ποιότητα συμβουλευτικής καθοδήγησης που θα λάβετε.

Το πιο δύσκολο σημείο σ’ όλη αυτή τη διαδικασία είναι να δείξετε το θάρρος να δεχτείτε την πραγματική διάγνωση και το πραγματικό πρόβλημα που θα προκύψει από την ανάλυσή σας. Τότε και μόνο τότε θα μπορέσετε να πάρετε τις κατάλληλες αποφάσεις για να αλλάξετε τα πράγματα προς το καλύτερο. Κανείς δεν σας ζητάει να κάνετε περισσότερη δουλειά από αυτήν που κάνετε σήμερα, σας προτείνω όμως να δείτε διαφορετικά την καθημερινότητα της επιχείρησής σας ανακαλύπτοντας τα τυφλά της σημεία!

πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 5862 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

images

Monthly Stats 2012 - 2017