Γρήγορη και οικονομική η αδειοδότηση για μεταποίηση στον τομέα τροφίμων και ποτών.


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, πλέον θα δίνεται η δυνατότητα στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις να ξεκινούν άμεσα τη λειτουργία τους με μια απλή γνωστοποίηση προς τη διοίκηση για την έναρξη της επιχείρησης. Τα δικαιολογητικά δεν θα προσκομίζονται, αλλά θα τα κρατά η επιχείρηση στο αρχείο της, ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα στις ελεγκτικές αρχές.

Ταυτόχρονα προβλέπεται ένα σύστημα ελέγχων στην πραγματική λειτουργία της επιχείρησης, μετά την έναρξη και όχι πριν, όπως γινόταν έως τώρα.Η γνωστοποίηση θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τον φορέα άσκησης της δραστηριότητας, τη θέση της εγκατάστασης, την ασκούμενη δραστηριότητα, το μέγεθος της ασκούμενης δραστηριότητας, την εγκατάσταση και τον εξοπλισμό της. Για την υποβολή της γνωστοποίησης απαιτείται η κατάθεση παραβόλου από 60 έως και 1.500 ευρώ, ανάλογα με την επιχείρηση.

Στόχος είναι να κατοχυρωθεί μια απλή, γρήγορη και οικονομική διαδικασία αδειοδότησης που θα επιτρέπει την ταχύτατη έναρξη μιας οικονομικής δραστηριότητας, εκεί όπου πριν χρειάζονταν κατά μέσον όρο 30 ημέρες. Επίσης απελευθερώνεται το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό από τη δημόσια διοίκηση, το οποίο θα ελέγχει και θα επιβάλλει την τήρηση του νόμου και των κανονισμών κατά τη διάρκεια λειτουργίας των επιχειρήσεων.

http://www.ethnos.grΧρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo