Δέκα ΝΕΑ προγράμματα του ΟΑΕΔ για 37.000 ανέργους


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Τα δέκα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα υλοποιηθούν μέχρι το Φθινόπωρο του 2017 και θα προσφέρουν 37.000 θέσεις θέσεις σε ανέργους, όλων των ηλικιών και κατηγορίων, παρουσίασε με συνέντευξη της η διοικήτρια του Οργανισμού, κυρία Μαρία Καραμεσίνη.

Ειδικότερα η κ. Καραμεσίνη, παρουσίασε αναλυτικά τα πρώτα επτά προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν, 23.000 εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του Οργανισμού και θα βγουν στον «αέρα» μέχρι τις 15 Αυγούστου. Μάλιστα, η Μ. Καραμεσίνη, γνωστοποίησε ότι για τρία από αυτά, οι σχετικές προκήρυξει θα αναρτηθούν στις αρχές Ιουλίου.

Ταυτόχρονα η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, ανέλυσε στην συνέντευξη της, το νέο πολυπρόγραμμα για νέους 18-29 ετών, που θα εφαρμοσθεί πιλοτικά από τον Οργανισμό σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, στο δήμο Καλλιθέας με στόχο την πρόσληψη 2.000 ανέργων. «Θα συνδυάζεται με την πρόσκληση των ανέργων να έρθουν να επισκεφτούν τα γραφεία μας, να αναλύουν τα χαρακτηριστικά τους και να προσδιορίζονται οι ανάγκες τους για να τοποθετούνται στα κατάλληλα προγράμματα», τόνισε η κ. Καραμέσινη, προσδιορίζοντας χρονικά την υλοποίηση του, το διμήνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2017.

Αναφέρθηκε στα δύο νέα προγράμματα, “έκπληξη” που θα υλοποιηθούν εντός του Φθινοπώρου και αφορούν 12.000 ανέργους ηλικίας 18 έως 29 ετών και αποτελούν «συνδυασμούς δράσεων για ανέργους».

Παρουσίασε αναλυτικά τη νέα φιλοσοφία που διαπνέει τον Οργανισμό, στην υλοποίηση των  προγραμμάτων νέα γενιάς. «Εδώ και δύο χρόνια περίπου, φιλοδοξούμε να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων, όλων των ενεργητικών προγραμμάτων απασχόλησης. Τι σημαίνει βελτίωση της αποτελεσματικότητας; Σημαίνει ότι τα προγράμματα αυτά να ανοίγουν το δρόμο για μία σταθερή εργασιακή ένταξη των ομάδων στις οποίες απευθύνονται. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα προγράμματα αυτά, που ονομάζουμε προγράμματα Νέας Γενιάς, μπορούν να συνδυάζουν διαφορετικές δράσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μ. Καραμεσίνη, αναφέρθηκε εκτενώς και στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» τονίζοντας ότι αποτελούν «σκαλοπάτι» στη μελλοντική εργασιακή και επαγγελματική πορεία των ανέργων. Στόχος μας, σημείωσε χαρακτηριστικά είναι ο άνεργος «να μπορέσει να καταρτιστεί, κατά τη διάρκεια της εργασίας να έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει ελλείμματα δεξιοτήτων».