Δημοσιέυθηκε σε ΦΕΚ η παράταση μετάπτωσης των Κοιν.Σ.Επ στο νέο θεσμικό πλαίσιο


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 190 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (107/Α/31-7-2017) o N.4483/2017, στον οποίο περιλαμβάνεται (αρ.148), η διάταξη σχετικά με την παράταση της διαδικασίας μετάπτωσης στο νέο θεσμικό πλαίσιο (Ν.4430/2016) των Φορέων που ήταν εγγεγραμμένοι στο Γενικό Μητρώο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (Κοιν.Σ.Επ) του Ν.4019/2011.  

Η διάταξη αφορά περίπου 300 Κοιν.Σ.Επ, που ήταν εγγεγραμμένες στο Μητρώο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του Ν.4019/2011 και δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα (αρχική προθεσμία 30/6/2017) την αίτηση μετάπτωσης.

Το Υπουργείο Εργασίας, σε αυτή την μεταβατική περίοδο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στην χώρα μας, και με γνώμονα την αποφυγή περιπτώσεων διαγραφής από το Μητρώο επιχειρήσεων που ενδεχομένως δεν είχαν ενημερωθεί έγκαιρα σχετικά με τα ισχύοντα στο νέο Νόμο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Ν.4430/2016-ΦΕΞ 205/Α/2016), επέλεξε την λύση της παράτασης της συγκεκριμένης διαδικασίας έως 31/10/2017, οπότε και οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις που δεν θα υποβάλλουν την σχετική αίτηση θα διαγραφούν αυτοδίκαια από το Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.Αν και εσείς θέλετε βοήθεια στην διαδικασία μετάπτωσης στον νέο νόμο ελάτε σε επαφή μαζί μας από την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στην συνέχεια.

[bestwebsoft_contact_form]Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo