FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 4χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 50 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Συνεργασία Δήμων και ΚΟΙΝΣΕΠ, είναι το νέο μοντέλο κοινωνικής οικονομίας, που παρουσίασε σε ημερίδα την περασμένη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Συγκεκριμένα, στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η ΚΕΔΕ και τα ΕΛΤΑ, με θέμα «ΕΛΤΑ / ΚΕΔΕ: Συν-Επιχειρούμε Κοινωνικά για Οικονομική Ανάπτυξη και Κοινωνική Αλληλεγγύη» την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 στο Μουσείο Μπενάκη, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ήταν σαφής:Συνεργασία.

imagesΣυνεργασία Δήμων και ΚΟΙΝΣΕΠ στα δύο κοινά πεδία δράσης:

– την επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας
– τη συμβολή στην προσπάθεια μείωσης της ανεργίας

Αυτό το νέο μοντέλο, είναι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου,«συμπυκνώνει και συγκεντρώνει τα θετικά των άλλων δύο (του κρατικού και του ιδιωτικού): Ταχύτητα στη διεκπεραίωση εργασιών, συνεργατικότητα, ευελιξία και στιβαρή δομή».

Έτσι, επιτυγχάνεται στην πράξη αυτό που η ΚΕΔΕ και τα ΕΛΤΑ μπορούν να επιτύχουν, με υπηρεσίες όπως τα απομακρυσμένα ΚΕΠ και ο ψηφιακός δημοτικός ταχυδρόμος.

Αυτές οι υπηρεσίες, βεβαίως, χρειάζεται να «χτιστούν» ως προοπτική, εάν συνυπάρξουν δύο δεδομένα, δύο παραινέσεις που ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου. Το ένα, ότι «οι ΚΟΙΝΣΕΠ πρέπει να ωριμάσουν», έχοντας σχέδιο δράσης και βιωσιμότητας. Το δεύτερο, ότι και οι Δήμοι μαζί με την κυβέρνηση, οφείλουν «να συνεξετάσουν τις παθογένειες του ισχύοντος συστήματος και πάνε σε έναν νέο Καλλικράτη, έναν Καλλικράτη version 2».

Έτσι, με βάση τη γνώση για τις υπάρχουσες παθογένειες, αλλά και τα θετικά συμπεράσματα από τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ στη χώρα και στον Δήμο Τρικκαίων, είναι δυνατή η στήριξη της κοινωνικής οικονομίας.

Μόνο έτσι, τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων – και πρόεδρος της επιτροπής Καινοτομίας, Ανάπτυξης και στήριξης της Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ -, «οι Δήμοι θα σταματήσουν να κλείνουν πονηρά το μάτι στις ΚΟΙΝΣΕΠ και οι ΚΟΙΝΣΕΠ θα μπορέσουν να μετρήσουν το… ανάστημά τους σε πραγματικές συνθήκες».

πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Ευρωπαϊκή Διάκριση για τις Υπηρεσίες μας στην Ανάπτυξη της Κ.Aλ.Ο. στην Ελλάδα

Διαβάστε την Διαδικασία ένταξης των ΚοινΣΕπ του ν 4019/2011 στο νέο Μητρώο

Δωρεάν τροποποίηση καταστατικού σύμφωνα με τον νέο Νόμο

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

------------------------------------------------------------------------------------------

images

Monthly Stats 2012 - 2017