Ενημέρωση περί λειτουργίας Ηλεκτρονικής Βάσης του Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 190 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Σας ενημερώνουμε, ότι από 6/10/2014, ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής βάσης του Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μόνο για νέες εγγραφές στο Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας.

images

Οι διαδικασίες που διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά είναι οι κάτωθι:  1. προσωρινή εγγραφή στο Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας,
  2. οριστική εγγραφή στο Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας,
  3. έκδοση πιστοποιητικού μέλους και
  4. διαγραφή από το Μητρώο.

Ως εκ τούτου, από 7/10/2014, για να τηρηθεί η σωστή διαδικασία έκδοσης των αντίστοιχων βεβαιώσεων, οι χρήστες πρέπει:

  • Να εγγραφούν στη βάση για να αποκτήσουν κωδικό πρόσβασης και να συμπληρώνουν τα σχετικά ηλεκτρονικά πεδία.
  • Να υποβάλουν τις αιτήσεις και τα στοιχεία που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την σχετική Υ.Α 2.2250/οικ.4.105 (ΦΕΚ 221/9-2-2012) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει στην ηλεκτρονική βάση του Μητρώου.
  • Να στείλουν σε φυσική μορφή τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στο τμήμα Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας, Σταδίου 29, Αθήνα, Τ.Κ 10110.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Για όσους έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης εγγραφής στο Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας μέχρι και 6/10/2014, ακολουθείται η χειρόγραφη διαδικασία εγγραφής.

Για όσες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και άλλους φορείς Κοινωνικής Οικονομίας έχουν ήδη λάβει ΑΜΚΕ μέχρι και 6/10/2014 στο Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας,ακολουθείται η χειρόγραφη διαδικασία για τις υπόλοιπες διαδικασίες όπως η υποβολή αίτησης πρόσθετων στοιχείων, η έκδοση πιστοποιητικού μέλους και η αίτηση διαγραφής(αυτοπρόσωπη υποβολή αίτησης ή ταχυδρομική αποστολή των αντίστοιχων αιτήσεων με τα σχετικά έγγραφα).

Όσον αφορά την έκδοση βεβαιώσεων τροποποίησης καταστατικού, περί τροποποίησης καταστατικού, καταχώρισης διοικούσας επιτροπής και μη λύσης και εκκαθάρισης, ακολουθείται η χειρόγραφη διαδικασία (αυτοπρόσωπη υποβολή αίτησης ή ταχυδρομική αποστολή αίτησης).

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo