Πριμ Παραγωγικότητας κρατήσεις και φορολόγηση του


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 190 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Οι παροχές που χορηγούνται στον μισθωτό και θεωρούνται μισθός που υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΑΝ 1846/51 η μισθωτή εργασία θεωρείται εξαρτημένη εργασία υποχρεωτικά ασφαλιστέα στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι μισθωτοί αμείβονται από τον εργοδότης τους με μισθό για την εργασία που παρέχουν, σύμφωνα με την κείμενη εργατική νομοθεσία. Οι εργοδότες με βάση την εργατική νομοθεσία, τις ΓΣΣΕ, τις κλαδικές, τις διμερείς ή ατομικές συμβάσεις που υπογράφουν, υποχρεούνται να καταβάλουν στους εργαζόμενους και αμοιβές ή παροχές πλέον του μισθού.

Εκτός του κανονικού μισθού που υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένου, υπάρχουν και επιπλέον αμοιβές οι οποίες υπόκεινται επίσης σε ασφαλιστικές εισφορές. Το ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών εξαρτάται από το είδος της παρεχόμενης εργασίας και αναλογεί κατά το 1/3 στον εργαζόμενο και κατά τα 2/3 στον εργοδότη.

Για τους “παλιούς” ασφαλισμένους (υπαγωγή στην ασφάλιση μέχρι 31/12/1992) οι εισφορές υπολογίζονται μέχρι το 25πλάσιο του Τεκμαρτού Ημερομισθίου της 28ης Ασφαλιστικής Κλάσης που ισχύει κάθε φορά. Με τα ισχύοντα σήμερα, οι εισφορές υπολογίζονται μέχρι του ποσού των 2432,25 ευρώ. Πάνω από το ποσό αυτό δεν υπολογίζονται εισφορές.

Αντίθετα για τους “νέους” ασφαλισμένους το ποσό των αποδοχών επί του οποίου υπολογίζονται εισφορές, ανέρχεται σε 5543,55 ευρώ.

ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

-Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα
-Επίδομα αδείας
-Επίδομα για μη χορηγηθείσα άδεια σε απολυόμενο μισθωτό
-Επίδομα ισολογισμού
-Διάφορα πριμ (παραγωγικότητας, επίτευξης οικονομικών στόχων κλπ)
-Υπερωριακή απασχόληση νόμιμη ή παράνομη
-Επίδομα διαχειριστικών λαθών
-Επίδομα κίνησης
-Επίδομα ενοικίου
-Οικειοθελείς παροχές προσωρινές ή μόνιμεςΧρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo