FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 4χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 50 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Στις 27/03/2014 αντιπροσωπεία μελών του Πανελλήνιου συντονιστικού Κοιν.Σ.Επ συναντήθηκαν και συνομίλησαν στο γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, με τον ειδικό επιθεωρητή κο Θεοφάνη Κρουσταλλάκη. Αφορμή της συνάντησης αυτής ήταν η δήλωση του κου Λέανδρου Ρακιντζή στις 16/03 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για τους κινδύνους που ενυπάρχουν στην λειτουργία του νόμου 4019/2011 οι οποίοι μπορεί να καταστήσουν τις Κοιν.Σ.Επ. ένα νέο κλάδο με προβλήματα όπως σήμερα οι ΜΚΟ.

Σκοπός μας στην συνάντηση αυτή ήταν να παρουσιαστεί το έργο των Κοιν.Σ.Επ. και τα εδάφια του νόμου που απαγορεύουν κάθε άνομη διακίνηση χρημάτων σε μέλη εκτός από εργαζομένους. Επίσης επιμείναμε στο καθεστώς ελέγχων που γίνονται από το υπουργείο όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο κος Κρουσταλλάκης ήταν πολύ περιεκτικός στις τοποθετήσεις του. Μας παρουσίασε παραδείγματα υποθέσεων που αποτελούν πραγματικά υπερκερασμό του νόμου και αστοχίες εκ μέρους κάποιων δήμων και κάποιων Κοιν.Σ.Επ (ευτυχώς μετρούμενων στα δάκτυλα του ενός χεριού). Στην ένσταση μας για το αντίκτυπο των δηλώσεων που μπορεί να δημιουργούν αμφιβολίες στην κοινή γνώμη αναφορικά με το τι πραγματικά είναι μια Κοιν.Σ.Επ, μας εξήγησε ότι η δηλώσεις του κυρίου Ρακιντζή αφορούσαν σε αυτές τις λίγες ευτυχώς περιπτώσεις αλλά έχουν ρόλο προειδοποίησης και όχι απαξίωσης του θεσμού.

Στο τέλος της συζήτησης μας συμφωνήσαμε από κοινού να συντάξουμε ένα υπόμνημα (με την βοήθεια νομικού συμβούλου) στο οποίο θα παρουσιάσουμε συμπληρωματικές προτάσεις με σκοπό την δημιουργία ενός καθαρότερου και πληρέστερου θεσμικού και νομικού πλαισίου λαμβάνοντας υπ’ όψιν εκτός του νόμου 4019/2011 αλλά τους νόμους και τις διατάξεις περί προμηθειών του δημοσίου και περί ανταγωνισμού.

Το υπόμνημα αυτό θα το προωθήσουμε στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης όπου θα συμπληρωθεί με προτάσεις που προκύπτουν από την εμπειρία των περιπτώσεων που εκείνος ελέγχει και θα προωθηθεί στον εθνικό νομοθέτη για εμπλουτισμό του νόμου.

Επίσης καλέσαμε τον κο Ρακιντζή σε μια από τις μελλοντικές πανελλήνιες συγκεντρώσεις των Κοιν.Σ.Επ για να τοποθετηθεί πληρέστερα με βάση την εμπειρία των ελέγχων έως σήμερα.

Εκ του συντονιστικού παρόντες ήταν:

Κανάκη Ματίνα (Κοιν.Σ.Επ. ΕΚΑΤΗ)
Κατωμέρης Στέλιος (Κοιν.Σ.Επ. Αλληλεγγύη Νοτίων Προαστίων)
Φίσκιλης Άγγελος (Κοιν.Σ.Επ. Κοινωνικός Συνδετήρας)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Subscribe to our mailing list

* indicates required


images

Monthly Stats 2012 - 2017