FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό / Από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – Πολύ family

«Κύριε Πρωθυπουργέ

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου πολυτέκνων Αιγιαλείας και με όπλο τη δύναμη της προσφοράς ιδρύσαμε από 4 Σεπτεμβρίου 2012 Κοινωνικό Συνεταιρισμό Συλλογικού Σκοπού με την επωνυμία «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» και διακριτικό τίτλo «Πολύ Family» με έδρα το Αίγιο σύμφωνα με τον νόμο 4019/2011.

Η εν λόγω κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση έχει ως επιδίωξη (σκοπό) το συλλογικό όφελος και την εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων. Η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας, που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης.

Η ΚοινΣΕπ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ είναι νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Τα κέρδη δεν διατίθενται στα μέλη του, αλλά διατίθενται: α) για την δημιουργία αποθεματικού κατά 5%, β) στους εργαζομένους της επιχείρησης ως πριμ παραγωγικότητας το 25% και το υπόλοιπο 70% διατίθεται για νέες δραστηριότητες με σκοπό πάντα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η συνεταιριστική επιχείρηση σκοπό θα έχει να διατίθενται τα εμπορεύματα με μειωμένες τιμές από 20% έως 50%, διότι σκοπός του Νομοθέτη δεν είναι η εξασφάλιση κέρδους αλλά η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Κύριε Πρωθυπουργέ με την παράγραφο 2 του άρθρου 10 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου νόμος 4110/2013 καταργείται η παράγραφος 3 του άρθρου 10 του νόμου 4019/2011 (Α216) από τότε που ίσχυσε, με συνέπεια οι Κοιν.Σ. Επ.να φορολογούνται πλέον για τα συνολικά τους κέρδη όπως όλοι οι συνεταιρισμοί και οι επιχειρήσεις γενικότερα.

Εμείς Κύριε Πρωθυπουργέ στήσαμε μια επιχείρηση από το πουθενά χωρίς κεφάλαια και επιχορηγήσεις με μοναδικό σκοπό την διάθεση των προϊόντων μας σε πολύ χαμηλές τιμές και την εξασφάλιση θέσεων εργασίας σε ανέργους πολύτεκνους της περιοχής μας και με την κατάργηση του άρθρου 10 παράγραφος 3 του Ν 4019/2011 υποχρεωνόμαστε να κλείσουμε και να μην πραγματοποιηθεί το όνειρο των πολυτέκνων και όλων των ευάλωτων ομάδων της Αιγιαλείας. Έχουμε αδυναμία να ανταγωνιστούμε τα μεγάλα SM της περιοχής μετά από τις συνθήκες που δημιούργησε η κατάργηση του παραπάνω άρθρου.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να μην ισχύσει η κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 10 του Νόμου 4019/2011και να επιτρέψετε σε μας να μην στερηθούμε τη χαρά της προσφοράς».

Με εκτίμηση

Για την προσωρινή διοικούσα επιτροπή

Καραϊσκος Εμμανουήλ – Πρόεδρος Πολυτέκνων Αιγιαλείας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

?

DownLoad Android App

?
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017