FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 4χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 50 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

imagesΜετά την αυστηροποίηση των κριτηρίων ένταξης ωφελουμένων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι υπάρχει μια αυξημένη ανάγκη δημιουργίας ΚοινΣΕπ Κοινωνικής Φροντίδας για να καλύψουν αυτά τα κενά και τις ανάγκες υποστήριξης συμπολιτών μας .

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο μέσος όρος προέγκρισης μιας ΚοινΣΕπ είναι 30 ημέρες και ότι με τον νέο επενδυτικό νόμο από τα τέλη του Καλοκαιριού θα υπάρχουν χρηματοδοτήσεις και για ΚοινΣΕπ με ελάχιστο επενδυτικό πλάνο 50.000 ευρώ για κάλυψη των παγίων του εξοπλισμού και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κρίνεται ο κατάλληλος καιρός για να αρχίσει η προσπάθεια δημιουργίας ΚοινΣΕπ.

Λαμβάνοντας και υπόψιν σας ότι μια ΚοινΣΕπ Κοινωνικής Φροντίδας μπορεί να κάνει σύμβαση με το ΙΚΑ και να λαμβάνει περί τα 100 ευρώ ανά ωφελούμενο κάθε μήνα για την παροχή 10 ωρών υπηρεσίας προς αυτόν.

Ένας άλλος λόγος είναι για την υποστήριξη μεταναστών και προσφύγων σε διάφορα HotSpot και σε συνεργασία με δήμους ιδιαίτερα στην Αθήνα όπου και ο δήμαρχος αναζητά την σύμπραξη με ΚοινΣΕπ σε διάφορους τομείς για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών

Για αυτό λοιπόν αν βλέπετε μια επιχειρηματική ευκαιρία στην δημιουργία ΚοινΣΕπ στον κλάδο παροχής υπηρεσιών πρόνοιας που υπάρχει μεγάλη ανάγκη στην Ελλάδα στείλτε μας μήνυμα από την φόρμα επικοινωνίας στο τέλος του άρθρου για να σας βοηθήσουμε στην σύσταση της με την εμπειρία των 4 σχεδόν ετών που έχουμε αποκτήσει

Χρήσιμο και ενδεικτικό το παρακάτω άρθρο

Νέο πλήγμα ενδέχεται να δεχτούν χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι αφού ενδέχεται να κοπεί το προγράμματα στήριξης «Κατ’ οίκον βοήθεια», που αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ, που παρουσιάζει το newmoney.gr, αναφέρεται πως με βάση υπουργική απόφαση του 2012 τα κριτήρια υπαγωγής ωφελούμενων στο πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων» μεταξύ άλλων είναι «το συνολικό ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει αυτό της χαμηλότερης εισοδηματικής κλίμακας που προβλέπεται, κάθε φορά, για την παροχή του ΕΚΑΣ».

Με τις διατάξεις, όμως, νέου Ασφαλιστικού που ψήφισε η κυβέρνηση τον Μάιο, σημειώνεται στην εγκύκλιο του ΙΚΑ ότι «τροποποιήθηκε το συνολικό ετήσιο ατομικό και ».

Κατά συνέπεια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διοίκηση του ΙΚΑ «για την υπαγωγή ωφελούμενων στο πρόγραμμα Κατ’ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων, το συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 7.216 ευρώ ή το οικογενειακό το ποσό των ένδεκα χιλιάδων 11.000 ευρώ.

Τα κριτήρια ένταξης στο Πρόγραμμα

-Να έχουν κριθεί ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας. Δηλαδή πρέπει να υπάρχει αναπηρία 67% και άνω πιστοποιημένη από αρμόδιο φορέα (ΚΕΠΑ ή άλλο φορέα εφόσον η σχετική απόφαση είναι σε ισχύ )

-Να διαβιούν μόνοι τους ή με σύζυγο ή άλλο πρόσωπο που πληροί τις λοιπές προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα.

-Η κατάσταση της υγείας τους, λόγω ασθένειας (χρόνιας ή πρόσκαιρης), να καθιστά δυσχερή την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών.

-Να μην λαμβάνουν επίδομα απολύτου αναπηρίας ή εξωϊδρυματικό επίδομα ή οποιοδήποτε άλλο επίδομα συμπαράστασης από τον ασφαλιστικό τους Φορέα.

-Να μην διαβιούν σε μονάδες κλειστής φροντίδας κάθε νομικής μορφής ή σε νοσηλευτικές μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή του ιδιωτικού τομέα.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Φίσκιλης Αγγελος
69310 25400 / Wind
6956 6956 66/ Vodafone

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Ευρωπαϊκή Διάκριση για τις Υπηρεσίες μας στην Ανάπτυξη της Κ.Aλ.Ο. στην Ελλάδα

Διαβάστε την Διαδικασία ένταξης των ΚοινΣΕπ του ν 4019/2011 στο νέο Μητρώο

Δωρεάν τροποποίηση καταστατικού σύμφωνα με τον νέο Νόμο

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

------------------------------------------------------------------------------------------

images

Monthly Stats 2012 - 2017