Ερευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Μόνο η Κοινωνική Οικονομία αύξησε την απασχόληση στην Ευρώπη!


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις αύξησαν την απασχόληση στην Ευρώπη!

Αυτό αναφέρει το πόρισμα μιας ακόμη έρευνας, που έγινε αυτή την φορά για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο: «Οι κοινωνικές επιχειρήσεις και το οικοσύστημά τους: εξελίξεις στην Ευρώπη», από ομάδα ανεξάρτητων ακαδημαϊκών υπο την αιγίδα του Eurisce (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ερευνας για τις Συνεταιριστικές και Κοινωνικές Επιχειρήσεις) και του Ερευνητικού Δικτύου για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις – EMES.Η έρευνα για την απασχόληση στις Κοινωνικές Επιχειρήσεις – ΚοινΣΕΠ σε σύγκριση με τις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις έγινε ταυτοχρόνως στην Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, την Σλοβακία και την Πολωνία. και τα αποτελεσματά της ήταν εντυπωσιακά.

Τα σημαντικότερο κοινό εύρημα της έρευνας σε όλες τις χώρες είναι ότι οι κοινωνικές επιχειρήσεις έχουν επιδείξει σημαντική ανθεκτικότητα και κατάφεραν όχι μόνο να διατηρήσουν αλλά να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας μέσα στην κρίση.

Σύμφωνα με την έρευνα:

Στην Ιταλία στο διάστημα 2008-2014 χάθηκαν σχεδόν 500.00 θέσεις εργασίας στις παραδοσιακές επιχειρήσεις, ενώ αντιθέτως η απασχόληση στους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς αυξήθηκε κατά 20,1% και έφτασε τις 407.000 από 340.000 θέσεις εργασίας!

Στο Βέλγιο, στο ίδιο διάστημα, η απασχόληση στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα μειώθηκε, ενώ στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 11,5%.

Στίς Βρυξέλλες η αύξηση των αξιοπρεπώς αμοιβόμενων κοινωνικών θέσεων εργασίας ξεπερνάει το 25%!

Στη Γαλλία, η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε, ενώ αντιθέτως η αλληλέγγυα, κοινωνική και συνεργατική οικονομία, η οποία αντιπροσωπεύει τι 11% του γαλλικού ΑΕΠ δημιούργησε δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Στην Ισπανία μέσα στην κρίση δημιουργήθηκαν εννέα χιλιάδες επιχειρήσεις Κοινωνικής οικονομίας και 170 χιλιάδες θέσεις απασχόλησης.

Η κοινωνική οικονομία έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια πάνω από 14 εκατομμύρια ποιοτικές θέσεις εργασίας και αντιπροσωπεύει το 10 % της απασχόλησης. Στο Βέλγιο ο τομέας της κοινωνικής οικονομίας αυξήθηκε κατά 8,5 %.

enallaktikos.grΧρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo