ΕΡΤ REPORT εκπομπή για Κοινωνικά συνεταιριστικά εγχειρήματα


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 190 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Με αφετηρία τον πιο γνωστό τύπο κοινωνικής επιχείρησης, την ΚΟΙΝΣΕΠ, η ομάδα του «ΕΡΤ Report» διερευνά τις προοπτικές του μοντέλου της κοινωνικής οικονομίας σε κλάδους που πλήττονται από την κρίση και την ανεργία, όπως οι μηχανικοί και οι δημοσιογράφοι.

Η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα και παρουσιάζουν συλλογικά εγχειρήματα, όπως το οικοσύστημα της Καρδίτσας ή τη ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Συνομιλούν με ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους και πήραν τις τύχες τους στα χέρια τους, αλλά και με κοινωνικούς επιχειρηματίες από το εξωτερικό.

πατήστε εδώ να δείτε την εκπομπή

Γιατί 3 στις 4 κοινωνικές επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν την τελευταία πενταετία δεν μπόρεσαν να επιβιώσουν, ποιες είναι οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και τι έκαναν σωστά αυτοί που πέτυχαν; Με ποιους όρους μπορεί η κοινωνική οικονομία να αποτελέσει πρόταση για την οργάνωση της τοπικής οικονομίας ή την επαναλειτουργία πτωχευμένων παραγωγικών μονάδων από τους εργαζόμενούς τους, όπως η ΕΝΚΛΩ στη Νάουσα; Ποιος είναι ο ρόλος των συνεταιριστικών τραπεζών;Το δεύτερο μέρος της έρευνας θα μεταδοθεί την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017.Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo