FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Εργαλείο για την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στο πεδίο της μεταποίησης οι οποίες μπορούν να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στα ελληνικά γεωργικά και κτηνοτροφικά καθώς επίσης και να συμβάλουν στην καθετοποίηση της αγροτικής παραγωγής αποτελεί ο νέος Επενδυτικός Νόμος που άνοιξε τις… πόρτες του για αιτήσεις τον περασμένο μήνα.

Ένα ευρύ πλέγμα «παραδοσιακών» αλλά και «καινοτόμων» δραστηριοτήτων, από τη δημιουργία ή των εκσυγχρονισμό ξηραντηρίων δημητριακών, οινοποιείων, ελαιοτριβείων μέχρι π.χ. το στήσιμο μονάδων παραγωγής αιθέριων ελαίων, μεγάλων θερμοκηπίων ή βιοτεχνιών παραγωγής λειτουργικών τροφίμων μπορούν να ενταχθούν κάτω από την «ομπρέλα» του νέου νόμου και να αξιοποιήσουν τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που προσφέρει.

Ο νόμος 4146 αποτελεί μια τροποποιημένη (σ.σ. κατά το υπουργείο Ανάπτυξης «βελτιωμένη») εκδοχή του ν.3908/2011, φέρνει όμως και καινούργια πράγματα:

● Εντάσσονται στις διατάξεις του οι Ομάδες Παραγωγών, οι Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις, οι Συνεταιριστικές Εταιρείες και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.
● Αυξάνονται οι επιδοτήσεις σε Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙ.ΠΕ.) και σε νησιά στο μέγιστο του περιφερειακού χάρτη (συνήθως είναι πάνω από το όριο που δίνει ο νόμος για τον υπόλοιπο νομό).
● Η ίδια συμμετοχή μπορεί πλέον να τεκμηριωθεί από την αξία των καταθέσεων, την αξία των κινητών αξιών, τις τελευταίες διαθέσιμες λογιστικές καταστάσεις ή από άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία (π.χ. κτίρια, οικόπεδα), σύμφωνα με τη μέση αξία των τελευταίων τριών μηνών.
● Τα κτίρια και ο περιβάλλων χώρος δεν μπορεί να είναι πάνω από 60% της επένδυσης και 70% για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
● Μειώνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που απαιτούνται προκειμένου να υποβληθεί πρόταση στο καθεστώς συνεργασιών και δικτυώσεων. Συγκεκριμένα, πλέον απαιτούνται 5 επιχειρήσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 3 για την υπόλοιπη Ελλάδα.
● Οι αιτήσεις για την υπαγωγή των επενδυτικών σχεδίων υποβάλλονται όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ η αξιολόγησή τους θα γίνει το Μάιο και το Νοέμβριο.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη είναι η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα επιδότησης της επαναλειτουργίας επιχειρήσεων που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους.

Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος θεωρεί ως επενδυτικά σχέδια και αυτά τα οποία αφορούν την επαναλειτουργία επιχειρήσεων, χωρίς μάλιστα αυτές να αυξήσουν τη δυναμικότητά τους. Προκειμένου να μη γίνει κατάχρηση του μέτρου, προϋπόθεση είναι η παραγωγική λειτουργία να έχει αποδεδειγμένα παύσει πριν από την υποβολή αίτησης υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου αυτού».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 4781 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

?

DownLoad Android App

?
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017