FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 4χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 50 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Μια χρήσιμη ημερίδα για την αύξηση της απασχόλησης στην περιοχή του Δήμου Ελασσόνας και την καταπολέμηση της ανεργίας, κυρίως των νέων, διοργανώνει το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας.

Την εκδήλωση που φέρει τον τίτλο «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στον Αγροτικό Χώρο: Τομείς Εφαρμογής και Καλές Πρακτικές», θα συντονίζει ο Δημοσιογράφος Θοδωρής Σδρούλιας.

Όπως επισημαίνεται, στην εκδήλωση έΕχουν κληθεί έγκριτοι επιστήμονες και ειδικοί της Αγροτικής Κοινωνικής Οικονομίας, οι οποίοι θα μεταφέρουν καλές ιδέες και πρακτικές ανάπτυξης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, όχι μόνο στο χώρο της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, αλλά και σε κάθε άλλο τομέα οικονομικής δράσης.

Στην Ημερίδα συμμετέχουν οι :

1. ΦΕΓΓΙΤΗΣ ΔΗΜ. –(Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας – Δημοτικός Σύμβουλος Φαρσάλων)
2. ΣΑΡΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (μέλος Κοινσεπ ΑΓΡΟΖΕΥΞΗ)
3. ΣΚΟΥΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Πρόεδρος κοινσεπ ΑΓΡΟΖΕΥΞΗ)
4. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΑΣΟΣ (Πρόεδρος Συνεταιρισμού Λιβαδίου Ολύμπου ΒΟΣΚΟΣ)
5. ΒΑΚΑΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (Πρόεδρος ΘΕΣΓΑΛΑ) ,
6. ΚΑΝΑΚΗ ΜΑΤΙΝΑ (Γραμματέας Κοινσεπ ΕΚΑΤΗ)

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” καλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την Κοινωνική Οικονομία και τη σύσταση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ. -Νόμος 4019/2011) ) και ειδικότερα τους νέους αγρότες, τους ανέργους κάθε ειδικότητας, τις ευπαθείς ομάδες, τις άνεργες γυναίκες, νέους επιστήμονες και γενικά όσους ανησυχούν για την τεράστια ανεργία που μαστίζει τη χώρα και την περιοχή Ελασσόνας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες, αλλά και ευκαιρίες απασχόλησης, που οι νέες μορφές επιχειρήσεων δίνουν.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , οικονομολόγος κ. Κων. Σκριάπας και ο Υπεύθυνος Κοινωνικής Οικονομίας του Δικτύου κ. Κ. Γεωργιάδης τόνισαν ότι : «το Δίκτυο εργάζεται μεθοδικά τα τελευταία χρόνια να βοηθήσει στο θέμα της ανεργίας ,με τις όποιες δυνάμεις του, αφού θεωρεί ότι -όχι μόνον -η Ελλάδα υστερεί στην επιχειρηματικότητα του τρίτου πυλώνα της Οικονομίας, έχοντας απελπιστικά ποσοστά ,σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο, αλλά ακόμα πιστεύει ότι σε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης, ο τομέας της Κοινωνικής Οικονομίας, μπορεί να αυξήσει την απασχόληση, να μειώσει την ανεργία και να αυξήσει το Εθνικό Προϊόν, ως αποτέλεσμα σοβαρής και μεθοδικής εργασίας από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, δίνοντας εργασία, αλλά και εισοδήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους .

Μεγάλη είναι η ευθύνη αλλά και η υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού (Δήμοι και Περιφέρειες ) να στηρίξουν τις δομές της Κοινωνικής Οικονομίας, προκειμένου να αρχίσει η χώρα να εξέρχεται από την μεγάλη κρίση που τη μαστίζει τα τελευταία χρόνια, παραχωρώντας για χρήση όχι μόνο αναξιοποίητες εκτάσεις, αλλά και κτίρια, προκειμένου να στεγαστούν Κοινωνικές Επιχειρήσεις των πολιτών τους, συμμετέχοντας και με τον τρόπο στη μείωση της ανεργίας.»

Βρείτε εδώ τη σχετική πρόσκληση

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Διαβάστε την Διαδικασία ένταξης των ΚοινΣΕπ του ν 4019/2011 στο νέο Μητρώο

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

------------------------------------------------------------------------------------------

images

Monthly Stats 2012 - 2017