Ιδρύθηκε η Κοιν.Σ.Επ. Διδυμότειχο 2020


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Ιδρύθηκε στο Διδυμότειχο η πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικού Σκοπού της περιοχής, η Διδυμότειχο 2020, με αρ. Μητρώου Δ00623 από κοινωνικά ευαισθητοποιημένους νέους επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αγρότες που δραστηριοποιούνται ή κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου, οι οποίοι προχώρησαν στην παραπάνω ενέργεια διαθέτοντας κεφάλαια και προσωπική εργασία χωρίς την δυνατότητα οικονομικών απολαβών, προκειμένου να συνδράμουν στην πολιτιστική, οικονομική, τουριστική αλλά και κοινωνική ανάπτυξη του Διδυμοτείχου και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.

images

Πρωταρχικός σκοπός της Δ2020 είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση των γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων.

Ειδικότερα, σκοποί της συνεταιριστικής επιχείρησης είναι:

– Η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας (πολιτισμός, περιβάλλον, οικολογία, εκπαίδευση, παροχές κοινής ωφέλειας, αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων κ.α.) που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον.
– Η προώθηση της απασχόλησης.
– Η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.
– Η ενδυνάμωση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Η επωνυμία της Κοιν.Σ.Επ. συμβολίζει τον τόπο καταγωγής των ιδρυτικών μελών και τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Δ. Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον Εθνικό κορμό.

Τα ιδρυτικά μέλη:
(αλφαβητικά)

– Αντωνιάδης Κωνσταντίνος (Επιχειρηματίας)
– Γκουρλουμένος Κωνσταντίνος (Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων)
– Δεντσίδης Δημήτριος (Επιχειρηματίας)
– Θεοχαρίδης Θεοχάρης (Αγρότης, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Τ.Κ. Πυθίου)
– Παντελιάδης Κλεάνθης (Επιχειρηματίας)
– Σαρσάκης Ιωάννης (Εικαστικός)
– Τσερκέζη Μαρία (Συμβολαιογράφος)
– Χατζηγιάννογλου Ρωμύλος (Επιχειρηματίας – Ξενοδόχος)

Επικοινωνία:
didymoteicho2020@gmail.com