Μεταποίηση και νέα ΚΑΠ αβαντάρουν τη βιομηχανική κάνναβη


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 190 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Με 1.200 καταγεγραμμένα προϊόντα, και με άλλα 22.500 να βρίσκονται στα σκαριά, η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα αναζητά την θέση της στις διεθνείς αγορές, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ξεφύγει από διάφορες αγκυλώσεις και δυσκολίες που αφορούν κυρίως στον κλάδο της μεταποίησης.

«Ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους αγρότες, το οποίο τα τελευταία τρία χρόνια είναι ιδιαίτερα αυξημένο, υπάρχουν ακόμα κάποιες στρεβλώσεις. Αυτό που ζητάμε τώρα οι παραγωγοί είναι να δοθούν κάποια αναπτυξιακά κίνητρα. Αυτό σημαίνει να εναρμονιστεί στο νομοθετικό πλαίσιο και η μεταποίηση» σχολίασε στο Agronews ο Μιχάλης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΟΙΝΣΕΠ KANNABIO και ιδρυτικό μέλος του συνεταιρισμού, με αφορμή την πρώτη διεθνή εμπορική και επαγγελματική έκθεση βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα, «Athens Balkannabis Expo 2018» στην Τεχνόπολη.Πρόκειται για την εμπορική έκθεση Κάνναβης που πραγματοποιείται ως τώρα στα Βαλκάνια, η οποία φιλοξενεί 120 εκθέτες και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν δύο συνέδρια με 35 κορυφαίους ομιλητές διεθνούς κύρους από 17 διαφορετικές χώρες. Όπως υποστήριξε ο κ. Θεοδωρόπουλος «αν ενισχυθεί η μεταποίηση θα γίνει πιο εύκολο για τον παραγωγό να καλλιεργήσει για να μπει στην αγορά. Δεν είναι και ένα χρυσορυχείο η κάνναβη, αν δεν υπάρχει ουσιαστική μεταποίηση δεν θα ανέβουν και οι τιμές για τους παραγωγούς».

Αβαντάζ στη νέα ΚΑΠ η βιομηχανική

«Βάλαμε προδιαγραφές ώστε να γίνουμε μεγάλοι παίχτες άμεσα», υποστήριξε στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Στρατής Ζαφείρης, λέγοντας στη συνέχεια πως «κρατάμε στα χέρια μας ένα πολύτιμο εργαλείο που θα μας επιτρέψει να παράγουμε προϊόντα με μεγάλη προστιθέμενη αξία». Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Agronews, σχολίασε πως « αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν ενισχύσεις, γιατί πρέπει κανείς να παράγει για τρία τουλάχιστον χρόνια, όμως έχει σημασία σε αυτήν την φάση να μπούνε μέσα αρκετοί ώστε να είναι στην νέα ΚΑΠ.

Άλλωστε έτσι όπως πάει η νεα ΚΑΠ, η κάνναβη θα έχει μεγαλύτερο αβαντάζ από άλλες καλλιέργειες που τώρα παίρνουν λεφτά, αφού υπάρχει μια στροφή από τις παραδοσιακές στις πιο καινοτόμες καλλιέργειες. Την ίδια εντύπωση έχει και ο Daniel Kruse, CEO μιας γερμανικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο της βιομηχανικής κάνναβης, ο οποίος ανέφερε ότι αυτήν την εβδομάδα θα έχει δυο συναντήσεις στις Βρυξέλλες ώστε να συζητηθεί η θέση της βιομηχανικής κάνναβης στην επερχόμενη ΚΑΠ.

Στον χώρο της έκθεσης βρέθηκαν διάφοροι επαγγελματίες του χώρου, ανάμεσά τους παραγωγοί, εταιρείες μεταποίησης καθώς και εταιρείες παραγωγής σπόρων από την Ιταλία, την Ισπανία, το Άμστερνταμ και τις ΗΠΑ, οι οποίοι παρουσίαζαν τα προϊόντα τους. «Οι πύλες» της έκθεσης άνοιξαν με τους χαιρετισμούς του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, ενώ το Σάββατο απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του αναπληρωτού υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, συνεργάτης του.

Για «ιστορική πρωτοβουλία που είχε καθυστερήσει δεκαετίες» έκανε λόγο σε δηλώσεις της η Ρένα Δούρου, που «έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για το στοίχημα της ανάταξης της ελληνικής οικονομίας αλλά και για το στοίχημα της ταπεινής κάνναβης στην φαρμακευτική βιομηχανία». Από την πλευρά του ο κ. Τσιρώνης υποστήριξε πως «πρέπει να πάψουμε να συσχετίζουμε την πολιτική για τα ναρκωτικά με νόμιμες χρήσεις, οι οποίες αντίθετα μπορούν να προσφέρουν πολύτιμο εισόδημα στους παραγωγούς μας, πολύτιμα φάρμακα σε πάσχοντες και πολύτιμες πρώτες ύλες στην βιομηχανία μας», ενώ δεσμεύτηκε ότι «όσες ανωμαλίες προκύπτουν μέσα απ’ αυτή την μετάβαση, επειδή ακριβώς υπάρχει η πολιτική βούληση, αυτές θα ομαλοποιηθούν». – http://www.agronews.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo