FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 4χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 50 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Μια Μεγάλη Διάκριση στην πύλη μας και σε ένα εκλεκτό μέλος της ομάδας μας στην Ματίνα Κανάκη η οποία και παρέλαβε το βραβείο για την συνεισφορά μας στην ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα στο 6ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Κοινωνική Οικονομία που διεξήχθει στην Βουλγαρία από τις 30 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου.

Την Συγχαίρουμε για την Βράβευση και την συμμετοχή της στην ιστοσελίδα μας εδώ και πάνω από 4 χρόνια σε έναν κοινό αγώνα για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα

Το βραβείο για τη καινοτομία υπηρεσιών κατέκτησε η ελληνική συμμετοχή της Ματίνας Κανάκη στο 6o Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαρτίου εως τις 2 Απριλίου 2017 για έκτη συνεχή χρονιά στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Όπως μας ενημέρωσε η κ. Κανάκη, το πρώτο Ευρωπαϊκό Φόρουμ έχει τις ρίζες του από το 2012 – το Διεθνές Έτος των Συνεταιρισμών του ΟΗΕ, όπου και κ László Andor – Επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης, άνοιξε επίσημα την λειτουργία του. Το φόρουμ αυτό περιλαμβάνει μια διεθνή έκθεση περισσότερων από 100 κοινωνικών επιχειρήσεων και σχετικών φορέων από περισσότερες από 16 χώρες, επιδείξεις μόδας της σύγχρονης ένδυσης από Κ.Ε., ευρωπαϊκό συνέδριο, βραβεία κατά την έναρξη των εργασιών αλλά και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για τα τρέχοντα ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Μας τόνισε επίσης πως στο πνεύμα της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, το φόρουμ βασίζεται στην ιδέα ότι η αύξηση της προβολής της κοινωνικής οικονομίας καθώς και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με υψηλή προστιθέμενη αξία για την κοινωνία στο σύνολό της, είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την τόνωση της ανάπτυξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας – σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παρέχει επίσης την ευκαιρία για κοινωνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες να επικοινωνούν απευθείας με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών και των εθνικών θεσμικών οργάνων και να εξοικειωθούν με τις τρέχουσες πολιτικές για την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας.

Διοργανωτές είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Βουλγαρίας, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία της Βιομηχανίας και των Συνεταιρισμών Υπηρεσία (CECOP-CICOPA Ευρώπη), η Εθνική Ένωση Συνεταιρισμών Εργαζομένων παραγωγών (NUWPC) και 8 εθνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις. Κάθε χρόνο, οι εκπρόσωποι των διαφόρων Γενικών Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, οι εκπρόσωποι των βουλγαρικών θεσμών, τους ευρωπαϊκούς συνεταιρισμούς και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που συμμετέχουν στο φόρουμ.

Αυτό το φόρουμ έχει αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους επιχειρηματικούς εταίρους, των μέσων ενημέρωσης και του κοινού. Η προσδοκία των διοργανωτών ήταν να προσέλκυε περισσότερους από 30.000 επισκέπτες, μας ανέφερε χαρακτηριστικά, γεγονός που το έκανε ακόμα πιο ενδιαφέρον και για τη δική της συμμετοχή. Επίσης στο πλαίσιο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους του χώρου όπως ο Luca Jahier, Πρόεδρος της ομάδας της Κοινωνίας των Πολιτών και Συνεταιριστών της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (EESC), ο Jens Nilsson (S&D, SE), Co-President of the Social Economy Intergroup, Πρόεδρο της ομάδας της Κοινωνικής Οικονομίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Stilian Balasopulov, Πρόεδρο της Ένωσης Εργατών των Παραγωγικών Συνεταιρισμών της Βουλγαρίας, την Slavova, Dilyana Μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και εθνική συντονίστρια της Ένωσης Αγροτών της Βουλγαρίας.

Στην έκθεση και στο περίπτερο της ελληνικής συμμετοχής omni compass παρουσιάστηκαν συγχρηματοδοτούμενα έργα ΚΑΟ που έχουν ήδη υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία από διακεκριμένους ελληνικούς εταίρους, η ενημερωτική πύλη για τις κοινωνικές επιχειρήσεις koinsep.org, καθώς και πρότυπη Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα από τη Λιβαδειά Βοιωτίας, που έτυχαν μεγάλης αποδοχής από το κοινό. Στο κεντρικό συνέδριο στις 30 Μαρτίου με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα – Συμβολή στη βιώσιμη κοινωνική οικονομία και την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας στην Ευρώπη», παρουσιαστήκαν πτυχές της πολιτικής της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας και είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Τέλος στο στρογγυλό τραπέζι  στις 31  Μάρτιου παρουσιάστηκαν πρακτικές της Ελλάδας με δυο συμμετοχές, της omni compass με την συμμετοχή της στην πρότυπη και μοναδική ενημερωτική πύλη για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις(koinsep.org) αλλά και του Δικτύου από την  Ανατολική Μακεδονία και Θράκης, η Ιταλία με το Κοινωνικό Συνεταιριστικό Δίκτυο της Βρέσκιας, η Βουλγαρία με την Εθνική Ομοσπονδία εργοδοτών των Ατόμων με Αναπηρία, την Ένωση των Κωφών και άλλες περιφερειακές ενώσεις συνεταιριστών Αυτής. Δυστυχώς το Ελληνικό Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρότι ήταν στο πρόγραμμα δεν κατέστη δυνατόν να παρασταθεί.

Τέλος, η κ. Κανάκη μας μετέφερε τις εγκάρδιες και συγχαρητήριες για το φόρουμ αυτό και τις εκδηλώσεις αυτές, που όπως και κάθε άλλη παρόμοια δράση από μέρους της κοινότητας της κοινωνικής οικονομίας, με το συμβολικό χαρακτήρα της και το έντονα κρίσιμο θέμα της, φρονεί και ελπίζει να συμβάλουν στο μέτρο του δυνατού, στην ανάδειξη του οικοσυστήματος και στην από κοινού δέσμευση περί των αξόνων διασφάλισης των υπέρτατων κοινωνικών σκοπών που έχει ως στόχο η εναλλακτική αυτή μορφή επιχειρηματικότητας, είναι δε ιδιαίτερα αξιέπαινη, αφού υλοποιείται μέσα στο πλαίσιο των γνωστών δυσκολιών και αξίζει την υποστήριξη όλων μας. Παράλληλα, η κ Κανάκη μας κατέθεσε την βαθιά χαρά της και τα θερμά της ευχαριστήρια, για τη τιμή που έλαβε ευρισκόμενη εκεί καθώς και των φορέων που την εμπιστευτήκαν αυτήν και τις υπηρεσίες της με αποτέλεσμα αυτό το βραβείο.

πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Ευρωπαϊκή Διάκριση για τις Υπηρεσίες μας στην Ανάπτυξη της Κ.Aλ.Ο. στην Ελλάδα

Διαβάστε την Διαδικασία ένταξης των ΚοινΣΕπ του ν 4019/2011 στο νέο Μητρώο

Δωρεάν τροποποίηση καταστατικού σύμφωνα με τον νέο Νόμο

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

------------------------------------------------------------------------------------------

images

Monthly Stats 2012 - 2017