Οι δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις ΚοινΣΕπ

Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

imagesΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει μαζί με το σύνολο των παραγωγικών φορέων της περιοχής στην πρόσκληση που προκηρύχθηκε από την ειδική υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία του υπουργείου Εργασίας, με τίτλο «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της κοινωνικής οικονομίας».

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός περιφερειακού υποστηρικτικού μηχανισμού για να υποστηρίξει τη δημιουργία, λειτουργία και ανάπτυξη Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, αλλά και να διαδώσει την ιδέα της κοινωνικής οικονομίας.

Ωφελούμενοι θα είναι πολίτες που ανήκουν σε «ευάλωτες και ειδικές πληθυσμιακές ομάδες», όπως άτομα με αναπηρία, πρώην χρήστες, οροθετικοί, αποφυλακισθέντες, άνεργοι νέοι, γυναίκες και άνω των 50 ετών, μακροχρόνια άνεργοι, αναλφάβητοι, κάτοικοι απομακρυσμένων ορεινών και νησιωτικών περιοχών, γυναίκες και άνδρες θύματα trafficking, άτομα με πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, μετανάστες και πρόσφυγες.

Γι’ αυτό το σκοπό η Περιφέρεια, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους παραγωγικούς φορείς θα ιδρύσουν την «Αναπτυξιακή Σύμπραξη – Συνεργασία για την Κοινωνική Οικονομία». Εταίροι, εκτός της Περιφέρειας, θα είναι οι δήμοι, ΝΠΔΔ, δημόσιοι οργανισμοί και επιχειρήσεις, αναπτυξιακές εταιρίες, ΝΠΙΔ και εκπρόσωποι της «Κοινωνίας των Πολιτών». Μεταξύ αυτών ο ΣΒΒΕ, ο ΣΕΒΕ, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα κτλ.

Το σχέδιο δράσης της Σύμπραξης θα έχει προϋπολογισμό 3.230.000 ευρώ.

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Share This Post