FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 4χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 50 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση: «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, μια πρόκληση για όλους», που οργάνωσαν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) με την συμπαράσταση και φιλοξενία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την εκδήλωση συντόνισε ο συνεργάτης του enallaktikos.gr, δημοσιογράφος Γιώργος Ιγνατίου.

Η εκδήλωση αυτή ήταν συλλογική πρωτοβουλία των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων: « Η Εκάτη», «Αλληλεγγύη Νοτίων Προαστίων», «Ελλάδα Παντού», «Κοινωνικός Συνδετήρας» και «Φροντίζω για την Ζωή» και υποστηρίχτηκε από τις ΚοινΣΕπ: «Άριστον», «Αθηνά Εργάνη», «Αλληλεγγύη Ανάγκη Ζωής», «Go Park», «ΨΥΧ.Υ», «Απόλλων», «Πολιτισμός και Ευημερία», «Αγροζεύξη», «Αλλάζουμε», «ΣυνΔρω», «Αρχιμήδης», «Ανθεστηρίς/Ανθόγειος», «Περπατώ», « Συστήματα Τοπικών Τροφίμων».

Κύριο χαρακτηριστικό, ήταν η συλλογική συμμετοχή πλήθους ΚοινΣΕπ, δηλώνοντας ότι «η αδυναμία του καθενός ξεχωριστά μπορεί να γίνει δύναμη των πολλών».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Στέφανος Κομνηνός, Γεν. Γραμ. Εμπορίου του Υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Αντώνης Βορλόου, Αναπλ. Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων, δεσμευόμενοι για τη συνεργασία τους μέσω διυπουργικών παρεμβάσεων για την ορθή εκπόνηση του στρατηγικού σχεδιασμού μέσω συμβάσεων κοινωνικής αναφοράς.

Εξαιρετικά χρήσιμη θεωρήθηκε η τοποθέτηση του κ. Ι. Νασιούλα, εμπειρογνώμονα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με θεσμικά, διοικητικά και χρηματοδοτικά θέματα στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συμμετέχουσες ΚοινΣΕπ. από τη μεριά τους, επιβεβαίωσαν την ανάγκη δημιουργίας θεσμικού φορέα εκπροσώπησης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και έβαλαν στόχο την άμεση υλοποίησή του.

http://www.enallaktikos.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Ευρωπαϊκή Διάκριση για τις Υπηρεσίες μας στην Ανάπτυξη της Κ.Aλ.Ο. στην Ελλάδα

Διαβάστε την Διαδικασία ένταξης των ΚοινΣΕπ του ν 4019/2011 στο νέο Μητρώο

Δωρεάν τροποποίηση καταστατικού σύμφωνα με τον νέο Νόμο

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

------------------------------------------------------------------------------------------

images

Monthly Stats 2012 - 2017