Πανελλήνια έκθεση συνεταιριστικών επιχειρήσεων στο Μετρό του Συντάγματος


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 190 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Η Πανελλήνια Eκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας COOPEXPO «Παράγω – Επιχειρώ Κοινωνικά» θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά από τη Δευτέρα 28 Μαΐου έως το Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρες 9 π.μ. – 9 μ.μ. στην αίθουσα του σταθμού του Μετρό στο Σύνταγμα.

Σκοπός της έκθεσης είναι η προβολή και προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και η ανάδειξη των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε ανάλογα εγχειρήματα. Θα λειτουργήσουν 60 περίπτερα που εκπροσωπούν μικρές συνεταιριστικές επιχειρήσεις από όλη τη χώρα, που παράγουν τρόφιμα, κοσμήματα, χειροτεχνίες, έπιπλα, τέχνη αλλά προσφέρουν και υπηρεσίες τεχνολογίας, τουρισμού, ένταξης κ.ά.Την έκθεση υποστηρίζει ανάμεσα σε άλλους φορείς και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων και την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην αγορά εργασίας και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Να θυμίσουμε ότι η ΓΓΙΦ σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχώρησε σε επιμόρφωση στελεχών των δομών της που παρέχουν εργασιακή συμβουλευτική στις γυναίκες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας, ώστε να προωθηθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα στο χώρο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ως άλλη μία προοπτική για τις γυναίκες αυτές.

Οπως δήλωσε η γ.γ. Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, «η ενασχόληση των γυναικών με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, έναν τομέα της οικονομίας που αξιοποιεί τις αρχές της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης με κίνητρο την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού οφέλους και όχι αποκλειστικά την επίτευξη κέρδους, μπορεί αφενός να μειώσει τις έμφυλες ανισότητες στο χώρο της εργασίας, αφετέρου να ενισχύσει τη θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo