FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 4χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 50 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Φινλανδία και Γερμανία, μετά την πτώση του τείχους, δίνουν το παράδειγμα

Πιο ανθεκτικές στις οικονομικές κρίσεις εμφανίζονται οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις, καταφέρνοντας να αυξήσουν τον τζίρο τους ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες κι ωφελώντας έτσι και την εθνική οικονομία. Τα παραπάνω επισήμανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαηλίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΠΡΩΣΚΑΛΟ) και του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού BiosCOOP, επικαλούμενος μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας-ILO (2012). Μιλώντας σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή των συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην υπέρβαση κρίσεων, όπως συνέβη στη Φινλανδία κατά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και στην ανατολική Γερμανία μετά την πτώση του τείχους.

Image of business people hands working with papers and typing at meeting

«Το 1992, λίγους μήνες μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, που απορροφούσε σημαντικό μέρος των εξαγωγών της Φινλανδίας, η ανεργία στη χώρα αυξήθηκε στο 22%. Πώς βελτιώθηκε η κατάσταση; Με τη στήριξη των συνεταιρισμών εργαζομένων από το υπουργείο Εργασίας και το Φινλανδικό Συνεταιριστικό Κίνημα: δημιουργήθηκαν περίπου 1200 εργασιακοί συνεταιρισμοί σε έναν χρόνο. Αντίστοιχα, στη ανατολική Γερμανία ιδρύθηκαν 400, με άριστα αποτελέσματα και στις δύο περιπτώσεις» σημείωσε. Εν έτει 2013, πρόσθεσε, η Κομισιόν εξέδωσε το εγχειρίδιο για την κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα ακριβώς επειδή διέγνωσε την τάση, ενώ κατά καιρούς το Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζει κανονισμούς και οδηγίες, που αφορούν τη στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Να αξιοποιήσουμε εγκαταλειμμένους χώρους και ανενεργό εξοπλισμό

«Κοινωνική επιχειρηματικότητα μπορεί να υπάρξει παντού. Επειδή κανένας δεν θα έρθει να ρίξει στην Ελλάδα τα λεφτά που χρειάζονται για να καταπολεμηθεί η ανεργία, ένας τρόπος για να βελτιωθεί η κατάσταση είναι η κοινωνική επιχειρηματικότητα. Ας αξιοποιήσουμε τον ανενεργό εξοπλισμό των εγκαταλειμμένων εγκαταστάσεων για να ξεκινήσουν τέτοιες επιχειρήσεις. Τις αίθουσες των θεάτρων, που λειτουργούν μόνο μία μέρα την εβδομάδα. Τις παρατημένες βιοτεχνίες και βιομηχανίες με τον εξοπλισμό τους. Θα δημιουργηθούν αμέσως θέσεις εργασίας», κατέληξε.

Ο οικονομολόγος Αθανάσιος Μπελίδης, ξεκαθάρισε ότι αυτές έχουν καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα και όσα κέρδη παράγουν πρέπει να επανεπενδύονται υποχρεωτικά στην επιχείρηση και τη δημιουργία απασχόλησης. Ξεκαθάρισε ότι όποιος ενδιαφέρεται να ιδρύσει μια ΚοινΣΕΠ δεν θα πρέπει να ξεκινήσει με στόχο την επιδότηση οποιασδήποτε μορφής.

Συγκεκριμένα, είπε «ναι» στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, αν οι ενδιαφερόμενοι είναι διατεθειμένοι να: αντικαταστήσουν την έλλειψη αρχικών κεφαλαίων με εντατική δουλειά, αναλάβουν το λογικό ρίσκο που απαιτείται, διαθέτουν έστω και ένα μικρό κεφάλαιο εκκίνησης, έχουν αποφασίσει ότι μπορούν να συνεργάζονται με άλλους, είναι διατεθειμένοι να βγουν έξω για να πουλήσουν αυτό που παράγουν και …ξεγράψουν τις κρατικές επιχορηγήσεις. «Αν δεν ισχύουν όλα τα παραπάνω, τότε καλύτερα όχι…», κατέληξε.

http://www.newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 3755 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

images

Monthly Stats 2012 - 2017