Πολλές εξαγγελίες για τις ΚοινΣΕπ δεν έχουν γίνει πράξη


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 190 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Την Κυριακή 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Δικτύου των ΚοινΣΕπ Αν. Μ. θράκης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., αλλά και το καλωσόρισμα των τριών νέων μελών του δικτύου, της ΚοινΣΕπ Καβάλας, της ERGO Culture Καβάλας και της ΚοινΣΕπ Δράμας «Ανθρώπων Φύσης».

Λύση για την ανεργία και την ενσωμάτωση των κοινωνικά περιθωριοποιημένων«Δυστυχώς οι ΚοινΣΕπ προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε ένα κλίμα πολύ αρνητικό και νιώθοντας κάποια αγανάκτηση. Υπάρχουν πολλές εξαγγελίες, εδώ και πολλά χρόνια, όσον αφορά στις ΚοινΣΕπ και στο μέλλον τους, στην στήριξη τους, αλλά δεν έχουν γίνει πράξη.» δηλώνει η πρόεδρος του Δικτύου, κα Λουϊζα Σαλτσίδου σημειώνοντας την πίστη της πως μπορούν να συμβάλουν προς την ανάπτυξη της Οικονομίας προς μια άλλη κατεύθυνση, αλλά και στην αντιμετώπιση της ανεργίας και της ενσωμάτωσης των κοινωνικά περιθωριοποιημένων.

Ένας χρόνος με πολλές υποσχέσεις

Σύμφωνα με την κα Σαλτσίδου με το νέο Νομοθετικό Πλαίσιο που τέθηκε σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2016 υπήρξαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ΚοινΣΕπ , δημιουργήθηκε έτσι μεγάλη αισιοδοξία. «Ωστόσο», όπως δηλώνει, «έχει μεσολαβήσει σχεδόν ένας χρόνος με πολλές υποσχέσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δεν ξέρω πού φρενάρουν όσα είναι προγραμματισμένα να γίνουν;» αναρωτιέται και η ίδια μην κρύβοντας την απορία και την απογοήτευσή της.

Απογοήτευση που δεν «φρενάρει» ωστόσο το ίδιο το Δίκτυο «Θα συνεχίσουμε σαν Δίκτυο» δηλώνει και σημειώνει «Το ότι μεγαλώνει η φωνή είναι σημαντικό.» 14 ΚοινΣΕπ , μέλη του Δικτύου Αν. Μ. Θράκης θέλουν να συμμετάσχουν στις διαβουλεύσεις για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των κονδυλίων. 14 ΚοινΣΕπ που ασχολούνται με την παραγωγή προϊόντων, στον πρωτογενή τομέα, αλλά και, τρεις από αυτές, με την παροχή υπηρεσιών.

«Υπάρχει ενδιαφέρον για τη δημιουργία Κοινωνικής Επιχείρησης, αλλά και απογοήτευση γιατί βλέπουν ότι δεν στηρίζονται όσο θα έπρεπε. Εάν πραγματικά αξιοποιηθεί το Νομοθετικό Πλαίσιο και στηριχτούν, όπως έχει εξαγγελθεί, με ευρωπαϊκά προγράμματα ή με κονδύλια μέσω ΠΕΠ, τότε σίγουρα οι ΚοινΣΕπ θα μπορέσουν να αποτελέσουν μια επιλογή για τους νέους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την ανεργία.» δηλώνει στέλνοντας το μήνυμα των ΚοινΣΕπ της περιφέρειας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo