FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 4χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 50 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 17/03/201 ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (Στέλιος Κατωμέρης)

Την Δευτέρα 17 Μαρτίου 10:00 πμ έγινε συζήτηση στην διευρυμένη συνεδρίαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την αίτηση ένστασης της ΚΕΔΕ επί της πρόσφατης γνωμοδότησής του ότι δεν επιτρέπεται στους δήμους να κάνουν απευθείας αναθέσεις έργων στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις με αφορμή την προγραμματική σύμβαση της Κοιν.Σ.Επ. «Συνεργώ» με τον Δήμο Μεταμόρφωσης.

Ενώπιον 10μελούς έδρας υπό τον πρόεδρο κο Καραβοκύρη, παραβρέθηκαν:

  • Οι συνήγοροι της ΚΕΔΕ και του Δήμου Μεταμόρφωσης
  • Ο συνήγορος εκπρόσωπος συμφερόντων του δημοσίου

Στο τέλος αγόρευσε και ο εκ των παρέδρων έχων τον ρόλο του εισαγγελέα

Στο ακροατήριο μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν:

  • Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Κώστας Ασκούνης
  • Η νομική σύμβουλος της ΚΕΔΕ κα Αλεξίου
  • Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης κος Μιλτιάδης Καρπέτας
  • Μέλη του συντονιστικού οργάνου των Κοιν.Σ.Επ. (Κατωμέρης Στέλιος, Φίσκιλης Άγγελος)

Είχε προηγηθεί εκ μέρους τεσσάρων εκπροσώπων Κοιν.Σ.Επ Κανάκη Ματίνα (Εκάτη), Κατωμέρης Στέλιος (Αλληλεγγύη Νοτίων Προαστίων), Στρατάκος Αρης (Εκάτη), Φίσκιλης Αγγελος (Κοιν. Συνδετήρας) επιστολή η οποία πρωτοκολλήθηκε και περιλήφθηκε στον φάκελο της δικογραφίας της εν λόγω συζήτησης με επιχειρήματα και αναφορές σε άρθρα του νόμου 4019/2011 που αποδεικνύουν τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα των Κοιν.Σ.Επ αφενός αλλά και τον καθαρά κοινωνικό σκοπό ίδρυσης τους.

Οι συνήγοροι του Δήμου Μεταμόρφωσης και της ΚΕΔΕ ανέφεραν επίσης εδάφια του νόμου όπου φαίνεται καθαρά ο μη κερδοσκοπικός ρόλος των Κοιν.Σ.Επ. (άρθρο 7 περί διανομής κερδών) και μίλησαν επίσης για το άρθρο 12 παρ 5 περί εγκυρότητας των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ δήμων και Κοιν.Σ.Επ. Επίσης αναφέρθηκαν στον βάσει νόμου κοινωνικό σκοπό ίδρυσης των Κοιν.Σ.Επ. Είπαν μάλιστα (ο συνήγορος της ΚΕΔΕ) ότι μια προγραμματική σύμβαση δεν αποτελεί απ’ ευθείας ανάθεση αλλά σύμβαση με παροχή υπηρεσιών από δύο αντισυμβαλλόμενους και είναι σύμπραξή με σκοπό το δημόσιο συμφέρον και όχι το ιδιωτικό όφελος. Συνεπώς δεν υπάρχει καταστρατήγηση του νόμου περί απευθείας αναθέσεων.

Ο συνήγορος της ΚΕΔΕ ανέφερε επιπλέον ότι η ΚΕΔΕ συνεργάζεται με τον ίδιο τρόπο με επιχειρήσεις όπως η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης) η οποία είναι μια καθαρή Α.Ε Θα μπορούσε λοιπόν να λογιστεί ως μια κερδοσκοπική δραστηριότητα και τεθεί υπό ακύρωση; Δεν συμβαίνει ωστόσο αυτό αφού η συνεργασία αυτή λαμβάνει την έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου εφόσον και αυτή εξυπηρετεί κοινωνικούς σκοπούς.

Στην συζήτηση παρενέβη και ο κος Ασκούνης ο οποίος αναφέρθηκε στην κολοσσιαία προσπάθεια που κάνουν οι δήμοι για την λειτουργία των παιδικών σταθμών αλλά και τις υπόλοιπες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας μετά μάλιστα την κατάργηση των προσλήψεων προσωπικού και την απαγόρευση ανανέωσης των συμβάσεων με επί συμβάσει εργαζόμενους. Ως εκ τούτου οι δήμοι επέλεξαν συνεργασία με Κοιν.Σ.Επ. οι οποίες όπως προβλέπεται από τον νόμο 4019/11 είναι καθ’ ύλην ικανές και κατάλληλες για την συμμετοχή τους στο κοινωνικό έργο των δήμων. Η αποτροπή της συνεργασίας με τις Κοιν.Σ.Επ. θα δημιουργήσει προβλήματα στην λειτουργία των κοινωνικών δομών των δήμων με κίνδυνο να καταρρεύσει ολόκληρο το κοινωνικό οικοδόμημα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην συνεδρίαση τοποθετήθηκε εκτενώς και ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης κος Καρπέτας ο οποίος εξήγησε τις τρέχουσες ανάγκες του δήμου και την αδυναμία λειτουργίας των κοινωνικών δομών..

Η συνεδρίαση έληξε ορίζοντας ως προθεσμία την Παρασκευή 21/03/14 κατά την οποία η ΚΕΔΕ θα καταθέσει υπόμνημα με πρόσθετα στοιχεία για την διευκόλυνση του πορίσματος του συνεδρίου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Διαβάστε την Διαδικασία ένταξης των ΚοινΣΕπ του ν 4019/2011 στο νέο Μητρώο

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

------------------------------------------------------------------------------------------

images

Monthly Stats 2012 - 2017