FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Τα προγράμματα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμη πηγή ρευστότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις που καλούνται να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες. Πολλές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες αναζητούν «ανάσα» από τα ευρωπαϊκά προγράμματα με αποτέλεσμα να πέφτουν στα χέρια διάφορων επιτήδειων που τάζουν σίγουρη χρηματοδότηση και γίνονται καπνός αφού πάρουν μια προκαταβολή ή κάποια αμοιβή.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και τόσο μεγάλο που έχει οδηγήσει το υπουργείο Οικονομίας να βγάλει ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης σε πρόσφατη συνέντευξη του στο insider.gr σχολιάζοντας τα φαινόμενα απάτης με το ΕΣΠΑ είχε δηλώσει ότι: «θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς, που τόσο έβλαψαν την χώρα στο παρελθόν και πλήγωσαν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος».

Ποια είναι η πιο συνηθισμένη απάτη

Διάφοροι αποκαλούμενοι σύμβουλοι επιχειρήσεων ζητούν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή για την σύνταξη και υποβολή αιτήσεων σε επιδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 τα οποία θα προκηρυχθούν ή δημοσιευθούν. Αυτοί οι επιτήδειοι κάποιες φορές εμφανίζονται και ως υπάλληλοι ή «συνεργάτες» του υπουργείου Οικονομίας και πολλές φορές υπόσχονται ενημέρωση για μελλοντικές δράσεις του ΕΣΠΑ πριν αυτές δημοσιοποιηθούν επίσημα, με στόχο να κάνουν τον επιχειρηματία να «προλάβει» πριν από τους υπόλοιπους.

Αυτό που τονίζουν επαγγελματίες πραγματικοί  σύμβουλοι ΕΣΠΑ είναι να μην δίνεται καμία προκαταβολή σε κανέναν για επιδότηση πριν δημοσιευθεί επίσημα το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται έγκαιρα για όλες τις δράσεις του ΕΣΠΑ από τους επίσημους διαδικτυακούς τόπους: www.espa.gr και www.antagonistikotita.gr καθώς και  από το τηλεφωνικό κέντρο 801 11 36300 που λειτουργεί  από τις 8.00 π.μ έως τις 7.00 μ.μ.

Τι να προσέχετε στον σύμβουλο ΕΣΠΑ

Πέρα από τις προφανείς περιπτώσεις απάτης είναι σημαντικό να γίνεται ενδελεχής έρευνα για τον κατάλληλο σύμβουλο. Όπως αναφέρει η κυρία Γιωργία Μούτσου, Σύμβουλος Επενδυτικών Προγραμμάτων της εταιρείας VK Premium, είναι σημαντικό ο επενδυτής να απευθυνθεί σε έναν σύμβουλο που θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Πρώτον, να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία και σαφή επαγγελματική οντότητα. Να μπορεί να δείξει πελατολόγιο, γραφεία και προηγούμενα έργα στον υποψήφιο πελάτη.

Δεύτερον, να απαντά τα ερωτήματα του επενδυτή με σαφή αναφορά σε σημεία του οδηγού, των τροποποιήσεων, των ερωτοαπαντήσεων ή ακόμα και σε ερώτηση που έχει απευθύνει ο ίδιος στο helpdesk του προγράμματος.

Τρίτον, να είναι διαθέσιμος και άμεσα προσβάσιμος στον πελάτη του σε συχνή επικοινωνία μαζί του. Τον καθοδηγεί και τον προτρέπει να συλλέξει εγκαίρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ώστε να καταχωρηθούν τα στοιχεία με ακρίβεια στην ηλεκτρονική αίτηση.

Τέλος, να αξιολογεί και κοστολογεί τις υπηρεσίες που προσφέρει στον πελάτη του με αξιοπρέπεια και σεβασμό για τη δουλειά του και για τον επαγγελματικό χώρο στον οποίο ανήκει.

Ο σωστός επαγγελματίας (σε κάθε τομέα) που γνωρίζει την αξία του και επιθυμεί να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στον πελάτη του διεκδικεί να πληρωθεί ανάλογα για αυτές έτσι ώστε να παρέχει και στον εαυτό του το κίνητρο να αποδώσει τα μέγιστα.

Τι κάνει ένας σύμβουλος ΕΣΠΑ

Ο σύμβουλος ΕΣΠΑ είναι αυτός που -πρώτο και κυριότερο- θα του απαντήσει εάν δικαιούται να κάνει αίτηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδότησης, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προϋποθέσεις που θέτει το κάθε πρόγραμμα.

Σε δεύτερη φάση ο σύμβουλος επιδοτήσεων είναι αυτός που θα κάνει μία εκτίμηση της βαθμολογίας που μπορεί να επιτύχει ο κάθε εν δυνάμει επενδυτής, βάσει των κριτηρίων που θέτει το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και της εμπειρίας του από προηγούμενα προγράμματα.

Στη συνέχεια ο σύμβουλος είναι αυτός που θα καθοδηγήσει τον επενδυτή να αξιολογήσει τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησής του, να εξετάσει ποιες από αυτές αποτελούν επιλέξιμες δαπάνες για το πρόγραμμα και θα αναζητήσουν μαζί τον τρόπο οι δαπάνες αυτές να καλυφθούν από το εν λόγω πρόγραμμα τηρώντας τα όρια, τις ποσοστώσεις και τις προϋποθέσεις που θέτει ο οδηγός του προγράμματος

Επίσης, ο σύμβουλος είναι αυτός που θα συμπληρώσει την ηλεκτρονική αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Οικονομίας. Πρόκειται για αίτηση με πολλές «παγίδες» και αναρίθμητα στοιχεία.

Τέλος, ο σύμβουλος προγραμμάτων ΕΣΠΑ είναι αυτός που θα τεκμηριώσει με απλό, κατανοητό και πειστικό τρόπο το επενδυτικό σχέδιο που επιθυμεί να υλοποιήσει ο επενδυτής.

πηγή: http://www.insider.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 0969 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017