Πώς θα μετατραπούν οι ΚοινΣΕπ σε Συνεταιρισμούς Εργαζομένων (τροπολογία)


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Τροπολογία με την οποία διασαφηνίζεται η διαδικασία μετάβασης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚοινΣΕπ) και των άλλων φορέων κοινωνικής οικονομίας του καταργημένου άρθρου 14 του νόμου 4019/2011 στο Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας.

Με την προωθούμενη ρύθμιση δίνεται επαρκές χρονικό περιθώριο σε όλες τις ΚοινΣΕπ ώστε τα μέλη τους να διερευνήσουν το αν δύνανται και επιθυμούν να συνεχίσουν ως ΚοινΣΕπ ή ως Συνεταιρισμοί Εργαζομένων ή αν επιλέγουν να διαγραφούν από το Μητρώο, όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση.«Με την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου οι υφιστάμενες ΚοινΣΕπ Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού ή Φροντίδας δύνανται να μετατραπούν σε ΚοινΣΕπ Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας ή σε Συνεταιρισμούς Εργαζομένων, ύστερα από απόφαση των Γενικών τους Συνελεύσεων και τροποποίηση του καταστατικού τους, η οποία αποστέλλεται στο στο Τμήμα Μητρώου εντός 60 ημερών από την έναρξη ισχύος του παρόντος», είναι ολόκληρο το κείμενο της προτεινόμενης ρύθμισης.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η τροπολογία και τα έγγραφα που την συνοδεύουν ΕΔΩΧρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo