FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 4χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 50 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Την νεανική επιχειρηματικότητα, την τεχνολογία, την εκπαίδευση και το συνδυασμό τους ως σημαντικό παράγοντα για την αύξηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε η Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπεύθυνη για το χαρτοφυλάκιο αντιμετώπισης της ανεργίας.

images

Η αναπληρωτής υπουργός μίλησε σε ημερίδα για την επιχειρηματικότητα του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.

Η Ράνια Αντωνοπούλου αναφέρθηκε σε αριθμούς και μελέτες που δείχνουν ότι η Ελλάδα εμφανίζεται σε χαμηλότερες θέσεις στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά στην επιχειρηματικότητα αρχικών σταδίων και στην επιχειρηματικότητα ευκαιρίας, αλλά σε υψηλότερες θέσεις στην καθιερωμένη επιχειρηματικότητα (άνω των 3 χρόνων) και στην επιχειρηματικότητας ανάγκης.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για τόνωση της επιχειρηματικότητας όταν θέτουμε γραφειοκρατικά και ρυθμιστικά εμπόδια», τόνισε και προανήγγειλε ότι ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης προετοιμάζει εκ μέρους της νέας κυβέρνησης «σημαντικές δομικές μεταρρυθμίσεις» και πως «σύντομα θα ανακοινωθούν παρεμβάσεις σε αυτόν τον τομέα» που «ελπίζω πως θα δημιουργήσουν ανοίγματα στην επιχειρηματικότητα».

Η αναπληρωτής υπουργός δεν ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων, ωστόσο έκανε λόγο για τομείς στους οποίους στοχεύει η νέα κυβέρνηση να δραστηριοποιηθεί, όπως η δημιουργία clusters, η έξυπνη εξειδίκευση σε περιφερειακό επίπεδο και ο συνδυασμός παιδείας και κατάρτισης με την καινοτομική δράση και την επιχειρηματικότητα ευκαιρίας.

Οι τομείς της αγοράς στους οποίους η Ράνια Αντωνοπούλου εντοπίζει δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικής δράσης είναι, εκτός του τουρισμού και των μεταφορών, οι ιχθυοκαλλιέργειες, η αγροτική παραγωγή, τα τρόφιμα, οι εκτυπώσεις, τα χημικά, οι μεταλλικές και ηλεκτρολογικές κατασκευές και η “γαλάζια” οικονομία. Επιπλέον, η αναπληρωτής υπουργός τόνισε την ανάγκη να αναδεχθεί η βιομηχανική παραγωγή που ήδη έχει η Ελλάδα (καθώς στα τελευταία χρόνια έχουν χαθεί 150.000 θέσεις εργασίας από τον βιομηχανικό κλάδο, κάτι που δείχνει, όπως ανέφερε, ότι ο «μύθος» ότι η Ελλάδα δεν έχει πλέον βιομηχανία δεν ισχύει)

Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση των καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων, η Ράνια Αντωνοπούλου τόνισε ότι στόχος είναι να επιλυθούν τα προβλήματα που εντοπίζονται με το συνδυασμό των παραδοσιακών τρόπων χρηματοδότησης, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την κινητοποίηση εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης, «όπως το Venture Capital και το Crowdsourcing (sic)”.

Κλείνοντας η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κάλεσε επιτυχημένους Έλληνες της Διασποράς να συνεργασθούν με νέους επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε σχετικούς τομείς.

πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

images

Monthly Stats 2012 - 2017