Ρ. Αντωνοπούλου στην ΕΡΤ: Η κοινωνική οικονομία τρίτος τομέας παραγωγής


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Στο νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία αναφέρθηκε μιλώντας στην πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ η Ράνια Αντωνοπούλου.Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας τόνισε πως πρόκειται για τον τρίτο τομέα παραγωγής που έχει στόχο να παράγει προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες, επισημαίνοντας πως το 10% του ΑΕΠ σε άλλες χώρες προέρχεται από τον τομέα της κοινωνικής Οικονομίας. Ανέφερε ως παράδειγμα τη δημιουργία στη Ρόδο μιας τέτοιας επιχείρησης που προσφέρει υπηρεσίες μικρό κόστος σε οικογένειες με ΑμΕΑ που κάνουν διακοπές στο νησί, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα του μέλους ΑμΕΑ για κάποιες ώρες.

Όπως εξήγησε το κέρδος δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά εξασφαλίζεται ο βιοπορισμός, οι εργαζόμενοι είναι μέλη και συναποφασίζουν για διάφορα θέματα, ενώ το 35% του πλεονάσματος θα πηγαίνει για αναβάθμιση των μισθών.

Τέλος, σημείωσε ότι με το νομοσχέδιο μπαίνει φρένο σε όσους προσπάθησαν να στήσουν μηχανισμό φθηνής εργασίας.

Πηγή: ΕΡΤΧρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo