Ρ. Αντωνοπούλου: 14,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι απασχολούνται σε 2 εκατομμύρια κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Κάλεσμα στις τουριστικές επιχειρήσεις για δικτύωση και συνεργασία με φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας απηύθυνε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, από το βήμα του 7ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση των Ιονίων Νήσων.

Όπως ανέφερε η Αναπληρώτρια Υπουργός, «οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου μπορούν να βλέπουν τα κοινωνικά συνεταιριστικά εγχειρήματα, που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια, ως προμηθευτές υπηρεσιών και προϊόντων, προκειμένου να αναπτυχθεί μία συνεργασία που θα συνδυάζει τον τουρισμό με τον πολιτισμό αλλά και με την προώθηση ποιοτικών τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων». «Σε αυτό το πλαίσιο», συνέχισε η κ. Αντωνοπούλου, «σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δρομολογείται η διεξαγωγή έκθεσης από φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας, την ερχόμενη άνοιξη, προκειμένου ο επιχειρηματικός κόσμος να γνωρίσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες αυτού του τομέα της οικονομίας».

«Για την κυβέρνηση η Κοινωνική Οικονομία δεν αποτελεί περιφερειακή δραστηριότητα, αλλά συνιστά έναν από τους κεντρικούς πυλώνες παραγωγικής ανασυγκρότησης», τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός και συνέχισε: «Με το νέο θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήσαμε έχουμε πλέον εκείνο το περιβάλλον που επιτρέπει την ενίσχυση και τη δημιουργία νέων κοινωνικών επιχειρήσεων, ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν ένα σημαντικό μερίδιο του ΑΕΠ, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Η κα. Αντωνοπούλου επισήμανε ότι ο τομέας της Κοινωνικής Οικονομίας αναπτύσσεται διαρκώς, καθώς, όπως ανέφερε «14,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι απασχολούνται σε 2 εκατομμύρια κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός επανέλαβε ότι στις αρχές του νέου έτους θα λειτουργήσουν στα Ιόνια Νησιά 7 από τα 100 Κέντρα Υποστήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας που θα δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα, τα οποία θα παρέχουν πληροφόρηση και θα βοηθούν όσους θέλουν να εργάζονται, να βιοπορίζονται και να παράγουν με έναν εναλλακτικό τρόπο που βασίζεται στη συλλογικότητα και την ισότιμη σχέση ανάμεσα στους εργαζόμενους.