FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Η επαγγελματική αποκατάσταση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της επανένταξης στην κοινωνία, όλων όσοι συμμετέχουν σε προγράμματα απεξάρτησης από τις ναρκωτικές ουσίες. Με στόχο να επιτύχουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση και να πραγματοποιήσουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους πέντε συμμετέχοντες στο πρόγραμμα επανένταξης του ΚΕΘΕΑ, ίδρυσαν την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ) καθαρισμού, «Σάρωθρον». Συνολικά οχτώ άτομα στηρίζουν προς το παρόν αυτό το εγχείρημα. Στόχος όμως των μελών της είναι με το πέρασμα του χρόνου να διευρυνθεί ο αριθμός των εργαζομένων και ο κύκλος των δραστηριοτήτων της.

images

Ο Γιάννης Κωστούδης, μέλος της «Σάρωθρον» εξηγεί στην «Εποχή» ποιοι είναι οι στόχοι και ο τρόπος λειτουργίας της εταιρείας. «Οι ίδιοι οι εταίροι είναι και οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Δεν υπάρχει αφεντικό, είμαστε όλοι ίσοι. Γίνεται συμβούλιο μια φορά το μήνα, αν χρειαστεί συγκαλούμε κάποιο έκτακτο. Το ξεκίνημα είναι σίγουρα δύσκολο. Στόχος όμως είναι μόλις αυξηθούν οι δουλειές να έχουμε όλοι ως εργαζόμενοι ένα μηνιαίο εισόδημα. Αφού ανοίξουν οι δουλειές θα πρέπει να κάνουμε κάθε χρόνο ως κοινωνική συνεταιριστική μια πρόσληψη. Μετά από τις χρόνιες δύσκολες καταστάσεις τις οποίες βιώσαμε λόγω της εξάρτησης προσπαθούμε να φτιάξουμε πάλι τη ζωή μας. Θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο για την κοινωνία και για εμάς.»

Τα σεμινάρια επιχειρηματικότητας του ΚΕΘΕΑ στο πλαίσιο της ΑΣ (Αναπτυξιακής Σύμπραξης) «Επιχειρείν» για την ένταξη απεξαρτημένων ατόμων στην αγορά εργασίας έδωσε στα μέλη της «Σάρωθρον», το έναυσμα για τη δημιουργία της. Η «Σάρωθρον» αποτελεί Κοιν.Σ.ΕΠ της ΑΣ Επιχειρείν, της σύμπραξης η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΚΕΘΕΑ, του ΟΚΑΝΑ, του 18 Άνω και άλλων φορέων. «Με τα σεμινάρια του ΚΕΘΕΑ ξεκίνησε η διαδικασία να ανοίξουμε μια επιχείρηση, ώστε το μυαλό μας να στραφεί σε άλλα πράγματα.» επισημαίνει ο Γ. Κωστούδης. Ο ίδιος εξηγεί γιατί αποφάσισαν την ίδρυση μιας εταιρείας καθαρισμού. «Ο καθαρισμός είναι ένα αντικείμενο το οποίο γνωρίζουμε παρά πολύ καλά. Είχαμε καθημερινή ενασχόληση με αυτό κατά τη διάρκεια του προγράμματος επανένταξης. Το κάναμε για εργασιοθεραπεία, αλλά και για να κρατάμε το χώρο μας καθαρό.»

Η «Σάρωθρον» αναλαμβάνει τον καθαρισμό σπιτιών, πολυκατοικιών, επαγγελματικών χώρων, τζαμιών και άλλες δραστηριότητες, όπως οι επισκευές υδραυλικών και ο ελαιοχρωματισμός. Ωστόσο μακροπρόθεσμος στόχος της είναι η επέκταση των κλάδων ενασχόλησης της. Το εγχείρημα είναι ακόμα στην αρχή και, όπως τονίζει ο Γ. Κωστούδης, οι δυσκολίες είναι πολλές: «Δεν έχουμε ακόμη τον αριθμό των δουλειών που θα επιθυμούσαμε. Με τις επαφές όμως τις οποίες γίνονται προχωράμε καλά. Πιστεύουμε ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα έχουμε πάει αρκετά καλά εργασιακά.»

Για το ιδρυτικό μέλος της «Σάρωθρον» εκείνο που μετράει περισσότερο είναι προσπάθεια των μελών της εταιρείας, για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους. «Το μήνυμα μας είναι ότι ένας δεν μπορεί, ενώ όλοι μαζί μπορούμε.» καταλήγει.

Περισσότερες πληροφορίες στο 6987100944 ή στο sarothronkoinsep@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017