FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 4χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 50 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τα ΚΕΚ Γεννηματάς, ανακοίνωσαν ότι την Παρασκευή 15 και Σαββάτο 16 Μαρτίου θα υλοποιηθούν σεμινάρια για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

Σε συνθήκες κρίσης καταγράφεται διεθνώς μια τάση αύξησης του ρυθμού δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στο πεδίο της Κοινωνικής Οικονομίας. Δεδομένων των συνθηκών, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ξεκινάει μία σειρά δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με την κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Συνοπτικά, ο στόχος της Κοινωνικής Οικονομίας είναι η δημιουργία κοινωνικών, συμμετοχικών και δημοκρατικών επιχειρήσεων που θα εργάζονται με γνώμονα την ποιοτική απασχόληση, την κοινωνική ένταξη, την τοπική ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία και συνοχή, συμβάλλοντας με αυτό το τρόπο στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο.

Μέσω της Κοινωνικής Οικονομίας γίνεται μία προσπάθεια με στόχο τη δημιουργία και λειτουργία κοινωνικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα έχουν ως βασικό αντικείμενο την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στα νησιά της Περιφέρειας, προκειμένου μέσα από συντονισμένες δράσεις να επιτευχθούν οι ακόλουθες στοχεύσεις:

Η Ενίσχυση της Τοπικής Ανάπτυξης και της Απασχόλησης.

Η ενδυνάμωση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στον κοινωνικό τομέα της οικονομίας.

Η διευκόλυνση της επαγγελματικής δραστηριοποίησης και της πρόσβασης στην απασχόληση των νέων κυρίως, αλλά και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Η εκπαίδευση, επιμόρφωση και κατάρτιση των μελών και των πολιτών.

Η θεματολογία των σεμιναρίων θα περιλαμβάνει ενημέρωση σχετικά με τις Κοιν.Σ.Επ, οδηγίες για την διαδικασία ίδρυσης μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης, τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την σύσταση και την εγγραφή στο Τμήμα Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Υπουργείου Εργασίας. Θα δοθούν επίσης, διευκρινήσεις για τον Νόμο 4019/2011 που αφορά την Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι (νέοι, νέες, άνεργοι, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες) καθώς και οι ΟΤΑ, αστικοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, προκειμένου να εγγραφούν στο σεμινάριο, παρακαλούνται να επικοινωνούν με την κα Χατζηαποστόλη Δέσποινα στο τηλ. 22413 60517, e-mail: eupro@otenet.gr, Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 09:00-14:00.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Ευρωπαϊκή Διάκριση για τις Υπηρεσίες μας στην Ανάπτυξη της Κ.Aλ.Ο. στην Ελλάδα

Διαβάστε την Διαδικασία ένταξης των ΚοινΣΕπ του ν 4019/2011 στο νέο Μητρώο

Δωρεάν τροποποίηση καταστατικού σύμφωνα με τον νέο Νόμο

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

------------------------------------------------------------------------------------------

images

Monthly Stats 2012 - 2017