Συμμετοχή της Ρ. Αντωνοπούλου σε ευρωπαϊκό συνέδριο για την κοινωνική οικονομία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Στις εργασίες ευρωπαϊκού συνεδρίου για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, που διοργανώνει η σλοβακική Προεδρία στη Μπρατισλάβα, από τις 30 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου, θα συμμετάσχει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνέχεια της Διακήρυξης του Λουξεμβούργου για την κοινωνική οικονομία, με την οποία καθορίστηκε ο οδικός χάρτης για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος, με την αξιοποίηση των προγραμμάτων και των ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας.Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η κ. Αντωνοπούλου θα μιλήσει σε στρογγυλό τραπέζι με Ευρωπαίους ομολόγους της, όπου θα διερευνηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης μίας πραγματικής ενιαίας αγοράς για την κοινωνική οικονομία.

«Η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία μπορεί να αποτελέσει προνομιακό φορέα παραγωγικής ανασυγκρότησης, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Η κοινωνική οικονομία έχει αποδείξει ότι μπορεί να κινητοποιεί οικονομικούς και κοινωνικούς πόρους με μεγάλη αποδοτικότητα, όσον αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη παραγωγικού ιστού», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου.Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo