FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 4χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 50 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/4/2014… Στις 8 Απριλίου 2014 η αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Κοιν.Σ.Επ συναντήθηκε εκ νέου με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κύριο Διονύση Μελιτσιώτη σαν συνέχεια της συνάντησης της 4ης Απριλίου που διεκόπη απρόσμενα λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων του.

Στην συνάντηση παρευρέθη και ο κύριος Παπαδόπουλος Γεώργιος, νομικός σύμβουλος του υπουργείου με εμπειρία σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Στην συζήτηση που αποδείχθηκε γόνιμη μας ζητήθηκε να καταθέσουμε τις εμπειρίες μας από την λειτουργία του νόμου αλλά και τις δυσκολίες εφαρμογής του εκεί όπου δεν λειτουργεί.

Αντηλλάγησαν απόψεις για την δυνατότητα αποσαφήνισης κάποιων εδαφίων όπως το 5ο εδάφιο του άρθρου 12 περί προγραμματικών συμβάσεων αλλά και της συμπλήρωσης του νόμου αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής των Κοιν.Σ.Επ. σε έναν ανοικτό διαγωνισμό. Συζητήθηκε το ενδεχόμενο ύπαρξης κοινωνικής ρήτρας στις προκηρύξεις έργων, τα κριτήρια επιλογής προσωπικού και μοριοδότηση των Κοιν.Σ.Επ. ενδεχομένως με την προσθήκη κοινωνικού αποτυπώματος και των καλών πρακτικών

Επαναφέραμε το θέμα ανυπαρξίας κεφαλαίων και κατά συνέπεια την απαγορευτική για εμάς πληρωμή της εγγυητικής επιστολής που ζητείται σε κάθε ανοικτό διαγωνισμό.

Η συζήτηση ήταν σε άριστο κλίμα και οι κύριοι Μελιτσιώτης και Παπαδόπουλος με πολύ θετικές προσεγγίσεις και ερωτήματα αναφορικά με την εμπειρία μας έως τώρα έδειξαν ότι επιθυμούν να συμβάλλουν ταχύτατα – κατά το δυνατόν – στην επίλυση των ασαφειών του νόμου με νέα νομοθέτηση.

Για τον σκοπό αυτό μας ζήτησαν να καταθέσουμε προτάσεις οι οποίες να συγκλίνουν στην απεμπλοκή άρθρων του νόμου για να μην αποτελέσουν και στο μέλλον σημεία ερωτημάτων και ασάφειας που θα έχουν ως αποτέλεσμα τις εκ νέου αμφιβολίες των ελεγκτικών φορέων αλλά και την ατολμία του δημοσίου και ΟΤΑ στο να προχωρούν σε απ’ ευθείας συνεργασίες με Κοιν.Σ.Επ.

Κλείνοντας μας ενημέρωσαν ότι η πρόσφατη υπόθεση του δήμου Μεταμόρφωσης (συνεργασία με Κοιν.Σ.Επ.) είχε αρνητική έκβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η απόφαση αυτή στηρίζεται σε κοινοτικό δίκαιο το οποίο δεν ακολουθήθηκε στον 4019/2011 και συγκεκριμένα στο άρθρο 12, εδάφιο 5.

Σύμφωνα με τα παραπάνω αναμένουν γραπτές προτάσεις μας και ενδεχόμενα μετά από αυτές να συνεχίσουμε την συζήτηση. Όπως μας ενημέρωσαν οι προαναφερόμενοι συνομιλητές μας αναμένουν και το τελικό κείμενο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (το οποίο δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί) για να μελετήσουν τις αιτιάσεις του.

Εκ του συντονιστικού παρόντες ήταν:

Κανάκη Ματίνα (Γεν. Γραμματέας Κοιν.Σ.Επ. ΕΚΑΤΗ)
Κατωμέρης Στέλιος (Πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ. Αλληλεγγύη Νοτίων Προαστίων)
Στρατάκος Άρης (Πρόεδρος, Κοιν.Σ.Επ. ΕΚΑΤΗ
Φίσκιλης Άγγελος (Μέλος, Κοιν.Σ.Επ. Κοινωνικός Συνδετήρας)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Διαβάστε την Διαδικασία ένταξης των ΚοινΣΕπ του ν 4019/2011 στο νέο Μητρώο

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

------------------------------------------------------------------------------------------

images

Monthly Stats 2012 - 2017