Συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας για Απασχόληση και Κοινωνική Οικονομία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 190 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


imagesΣε συνάντηση της Ρ. Αντωνοπούλου με τον Γάλλο πρέσβη συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία με συγκρότηση ομάδων ειδικών εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών.

Με τον Γάλλο πρέσβη κ. Christophe Chantepy συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου (φωτ.).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνίδας υπουργού, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας που μπορούν να έχουν η ελληνική και η γαλλική κυβέρνηση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας και την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας.Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε η συγκρότηση ομάδων ειδικών εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών, οι οποίες θα προχωρήσουν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών για τη χάραξη πολιτικών ανάσχεσης της ανεργίας και τη δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας.

«Η συνεργασία με τη γαλλική κυβέρνηση, όπως και με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στον σχεδιασμό ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης αλλά και σε ζητήματα ενίσχυσης της κοινωνικής οικονομίας, είναι υποστηρικτική στην προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις θεσμικές αλλαγές που επέφερε ο νόμος Florence, το 2014 στη Γαλλία, με τον οποίο δόθηκε η δυνατότητα αναδιοργάνωσης και επαναλειτουργίας πτωχευμένων παραγωγικών επιχειρήσεων ή απειλούμενων με κλείσιμο επιχειρήσεων, μέσω σχημάτων Κοινωνικής Οικονομίας, προστατεύοντας έτσι τις θέσεις εργασίας.

«Χαιρόμαστε για την πρωτοβουλία που αναλάβατε και ευελπιστούμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία», δήλωσε ο Γάλλος πρέσβης κ. Christophe Chantepy.

http://www.euro2day.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo