Σύντομα οι Δομές και οι Χρηματοδοτήσεις για την Κοινωνική Οικονομία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 190 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Εκατόν σαράντα νέες υποστηρικτικές δομές για την Κοινωνική Οικονομία, σε όλη την Ελλάδα, προβλέπεται να λειτουργήσουν, ενώ το Φεβρουάριο θα γίνουν οι ανάλογες προσκλήσεις.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην Περιφερειακή Ραδιοεφημερίδα του Δικτύου της ΕΡΑ ΑΜ-Θ, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας-ΚΑΛΟ-, Αντώνης Βορλόου, -Ν 4430/2016-αναφερόμενος στους τρεις πυλώνες δράσεις της πολιτείας για την Κοινωνική Οικονομία.

Σύμφωνα με τον κ. Βορλόου αυτές οι δομές θα φροντίσουν για την διάδοση και την υποστήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας.Ο δεύτερος πυλώνας θα αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία θα τρέξουν το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η χρηματοδότηση προς τις ΚΟΙΝΣΕΠ θα είναι ανάλογη, σε σχέση με το στάδιο ανάπτυξης που βρίσκονται. Σημειωτέον πως για ένα σχέδιο 30.000 ευρώ αυτό χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου.

Ο τρίτος πυλώνας θα αφορά την λειτουργία του Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας, το οποίο θα εξασφαλίζει την πρόσβαση των ΚΟΙΝΣΕΠ στην τραπεζική αγορά.

«Αυτή την περίοδο συζητάμε με τις Περιφέρειας της Χώρας για την αξιοποίηση του αποθεματικού τους για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία. Στην ΠΑΜ-Θ υπάρχει αποθεματικό της τάξης των 12 εκ ευρώ», σημείωσε ο κ. Βορλόου.

Ανέφερε δε πως υπάρχει σχεδιασμός από την Πολιτεία για την διενέργεια Εκθέσεων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, σε όλες τις Περιφέρειες, με την ΑΜ-Θ να υπάρχει στο σχεδιασμό του πρώτου τριμήνου του νέου έτους.

Στο Μητρώο του υπουργείου Εργασίας υπάρχουν 350 νέες ΚΟΙΝΣΕΠ μέσα στο 2017 ενώ πάνω από 600 επιχειρήσεις ήταν στο παλιό μητρώο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo