FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

imagesΜία ενδιαφέρουσα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος Ημερίδα, διοργάνωσε, σήμερα Πέμπτη 13/11/2014, στο Ναύπλιο, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, με θέμα τη Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της Ανάπτυξης και Προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας.

Στη διάρκεια της Ημερίδας παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Διδασκάλου, ύστερα από πρόσκληση του Υφυπουργού, Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Φάνης Στεφανόπουλος και εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων.

Βασικό αντικείμενο και μέλημα των Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης είναι να αποτελέσουν το κύριο εργαλείο ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας, προώθησης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και υποστήριξης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) στην κατεύθυνση της ένταξης ατόμων ευπαθών ομάδων πληθυσμού μέσω της προώθησής τους στην απασχόληση.

Σκοπός τους δε είναι η υποστήριξη της δημιουργίας, λειτουργίας και ανάπτυξης Κοινωνικών Επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, η διάχυση της ιδέας της Κοινωνικής Οικονομίας και η εδραίωσή της μέσω μόνιμων δικτύων συνεργασίας και τοπικών συμφωνιών.

Όπως ανέφερε ο κ. Διδασκάλου, «πριν από δύο δεκαετίες, ελάχιστοι είχαν ακούσει τον όρο “κοινωνική επιχειρηματικότητα”. Σήμερα, οι κοινωνικοί επιχειρηματίες, αν και δεν προβάλλονται σχεδόν καθόλου από τα μέσα επικοινωνίας, αρχίζουν να αποτελούν περιζήτητο είδος για την πολιτική και τις εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν σε πρωτότυπους τρόπους για την αντιμετώπιση μεγάλων, κοινωνικών προκλήσεων, αναδεικνυόμενοι, ίσως, στην σημαντικότερη δύναμη κοινωνικής αλλαγής στον κόσμο.

Ο ακριβής ορισμός του «κοινωνικού επιχειρηματία» δεν είναι εύκολη υπόθεση. Συνήθως τον ορίζουν ως τον άνθρωπο που με νέες ιδέες δίνει λύσεις σε μεγάλα προβλήματα, που είναι ανυποχώρητος στην επιδίωξη των στόχων του. Τον άνθρωπο που αυξάνει την κοινωνική αποτελεσματικότητα, που ανοίγει νέους δρόμους με μία δυνατή καινούργια ιδέα, που συνδυάζει τον οραματισμό με την πρακτική λύση προβλημάτων.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι οι κοινωνικοί επιχειρηματίες βρίσκονται ήδη ανάμεσά μας και η κοινωνική επιχειρηματικότητα όλο και εξαπλώνεται. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το ότι περισσότερα από 200 πανεπιστημιακά Ιδρύματα μόνο στις Η.Π.Α. και τον Καναδά έχουν ειδικά κέντρα ή σχολές που δίνουν εξειδικευμένες διαλέξεις πάνω στο θέμα, ενώ η Σχολή Διοίκησης του Harvard, εδώ και 16 χρόνια, έχει συμπεριλάβει στα μαθήματα της τα θέματα της “κοινωνικής επιχειρηματικότητας”.

Στην χώρα μας η ανάπτυξη των κοινωνικών και μάλιστα συνεταιριστικών επιχειρήσεων θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό εργαλείο δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης εκεί που σήμερα δεν υπάρχει, τοποθετώντας σε πρώτο πλάνο τον άνθρωπο.

Η Κυβέρνηση, έχοντας κατανοήσει πλήρως τη σημαντικότητα της νέας αυτής μορφής οικονομίας την στηρίζει έμπρακτα, μέσω της δημιουργίας Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης σε όλη τη χώρα, που θα παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες υποστήριξης, πληροφόρησης και ενίσχυσης των κοινωνικών επιχειρηματιών και των κοινωνικών επιχειρήσεων, ώστε να αποκτήσουν το κρίσιμο μέγεθος που θα τους κάνει ορατούς και αποδεκτούς, σε εθνικό, κατ’ αρχήν, επίπεδο.

Από τώρα και στο εξής και οι κλασικές επιχειρήσεις οφείλουν να παρακολουθούν προσεκτικά -και να είναι έτοιμες να επενδύσουν- τις ποικίλες μορφές κοινωνικής επιχειρηματικότητας, οι οποίες τείνουν να ανακαλύπτουν ευκαιρίες επικερδούς δράσης σε απίθανους τόπους και σε όλες τις τάξεις των καταναλωτών».

http://www.thebest.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017