FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


imagesΤο να αφήσει κάποιος τη δουλειά του για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση είναι οπωσδήποτε μια ενέργεια που ενέχει μεγάλο ρίσκο.

Πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε μία τέτοια απόφαση πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας δέκα ερωτήσεις:

1. Μήπως απλά βαριέστε στη δουλειά σας; Πολλοί είναι αυτοί που δε θέλουν στ’αλήθεια να γίνουν επιχειρηματίες, απλά δυσανασχετούν στην υπάρχουσα εργασία τους.

2. Ποιά θα είναι η καινούρια καθημερινή ρουτίνα σας; Υπάρχει πάντα ο πειρασμός όταν είστε εργοδότες του εαυτού σας να μην είστε τόσο παραγωγικοί όσο θα έπρεπε. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα που θα πρέπει να ακολουθείτε και αποφασίστε να δουλεύετε τις ίδιες ώρες κάθε μέρα με έναν υπάλληλο.

3. Πώς θα συγκεντρώσετε τα κεφάλαια για να κρατήσετε ζωντανή την επιχείρησή σας;Δεδομένου του οτι η επιχείρησή σας μπορεί να μην είναι επικερδής για αρκετά χρόνια, πρέπει να είστε σίγουροι οτι θα έχετε τους πόρους για να ζείτε εσείς και η οικογένειά σας έως τότε.

4.Έχετε συνυπολογίσει όλους τους κινδύνους και όλα τα κόστη; Πολύ σπάνια κάποιος που ξεκινάει μία νέα εταιρεία μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια πόσο θα του στοιχίσει. Φροντίστε να είστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι.

5. Είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε διαφορετικούς ρόλους; Θα κληθείτε ως επικεφαλής σε μία επιχείρηση να αναλάβετε ο ίδιος πολλές διαφορετικές δραστηριότητες. Φροντίστε να είστε σίγουρος οτι τα νέα σας καθήκοντα δε θα σας εξουθενώσουν.

6. Ποιά είναι τα δυνατά και ποιά τα αδύνατα σημεία σας; Χρειάζετε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας ωστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων.

7. Ποιοί θα είναι οι μελλοντικοί σας πελάτες και ανταγωνιστές;

8. Είναι έτοιμο το δίκτυο προστασίας σας; Η οικογένειά σας πρέπει να είναι σε θέση να απορροφήσει τους όποιους κραδασμούς θα δημιουργήσει η νέα προσπάθεια.

9.Έχετε εναλλακτικό σχέδιο δράσης; Μια καλή ιδέα θα ήταν να έχετε υπ’όψην κάποια part-time εργασία που θα μπορούσατε να κάνετε αν χρειαζόσασταν άμεσα χρήματα.

10. Πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε σχέσεις με το πρώην αφεντικό σας; Ο πρώην εργοδότης σας και οι γνωριμίες του μπορεί να αποδειχθεί απαραίτητος στη νέα σας προσπάθεια. Φροντίστε να κάνετε ομαλή τη μετάβαση και γι’αυτόν, δηλώνοντας την πρόθεσή σας να παραιτηθείτε αρκετό χρόνο πριν το κάνετε.

Online Φροντιστήριο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Διαβάστε την Διαδικασία ένταξης των ΚοινΣΕπ του ν 4019/2011 στο νέο Μητρώο

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε μας για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα μας εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

------------------------------------------------------------------------------------------

images

Monthly Stats 2012 - 2017