FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

imagesΣτη λειτουργία και προώθηση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Πλακιωτάκης, στη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο συνεδριακό κέντρο “Νικόλαος Γερμανός” της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως στόχος των δράσεων είναι να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.

Ο υφυπουργός ανέφερε πως “μέσα από το νέο εργαλείο φιλοδοξούμε να ωφεληθούν πάνω από 12.000 άνθρωποι” και πρόσθεσε: “Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήδη λειτουργούν 65 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ο προϋπολογισμός του υπουργείου για το συγκεκριμένο μηχανισμό είναι 3,2 εκατ. ευρώ ενώ αναμένεται να ωφεληθούν 1.077 νέοι κοινωνικοί επιχειρηματίες”.

Ο κ. Πλακιωτάκης έδωσε στοιχεία και για την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα: “Για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας λειτουργούν ήδη 34 Κοιν.Σ.Επ., ο προϋπολογισμός είναι 1.060.000 ευρώ και αναμένεται να ωφεληθούν 353 επιχειρηματίες. Για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας λειτουργούν 4 Κοιν.Σ.Επ, ο προϋπολογισμός δράσης είναι 690.000 ευρώ και θα ωφεληθούν 230 νέοι κοινωνικοί επιχειρηματίες”.

Ωφελούμενοι θα είναι πολίτες που ανήκουν σε “ευάλωτες και ειδικές πληθυσμιακές ομάδες”, όπως άτομα με αναπηρία, πρώην χρήστες, οροθετικοί, αποφυλακισθέντες, άνεργοι νέοι, μακροχρόνια άνεργοι, αναλφάβητοι, κάτοικοι απομακρυσμένων ορεινών και νησιωτικών περιοχών, γυναίκες και άνδρες θύματα trafficking, άτομα με πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, μετανάστες και πρόσφυγες.

Χαιρετισμό στην ημερίδα για τη λειτουργία περιφερειακών μηχανισμών υποστήριξης, ανάπτυξης και προώθησης των κοινωνικών μηχανισμών υποστήριξης απηύθυνε ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος μίλησε για ένα “σημαντικό εργαλείο, μια νέα έννοια, πολύ απαραίτητη σε μια περίοδο πολύ δύσκολη όσον αφορά την οικονομική και κοινωνική συγκυρία” υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως “θα αποτελέσει έναν πολιορκητικό κριό για να καταπολεμήσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας που είναι η ανεργία”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

?

DownLoad Android App

?
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017