Φορολογικη μεταχειριση Κοινωνικων Συνεταιριστικων Επιχειρησεων

Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 190 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Με Επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου επιθυμεί να μάθει αν προτίθεται να προβεί σε σχετική ρύθμιση, ώστε να υπάρχει η ίδια φορολογική μεταχείριση των νέων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων για τα τρία πρώτα χρόνια της δραστηριότητας τους. Αναλυτικά το κείμενο της Επιστολής είναι το παρακάτω:

«Κύριε Υπουργέ
Η κοινωνική οικονομία και η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί για την περίοδο της κρίσης ένα σημαντικό τομέα που μπορεί να δώσει διέξοδο στο πρόβλημα της ανεργίας ταυτόχρονα με τη συμβολή στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Οι ΚοινΣεπ ( Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) που έχουν θεσμοθετηθεί με το ν. 4019/11 απευθύνονται σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού , σε ανέργους και νέους που βρίσκουν κλειστές πόρτες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και σε κάθε δημιουργικό άνθρωπο που θέλει να δράσει συλλογικά χωρίς τον αυτοσκοπό του κέρδους.

Επειδή η κατάργηση του ιδιαίτερου τρόπου φορολόγησης τους με τον ν. 4093 προκάλεσε αντικίνητρο για την ανάπτυξη τέτοιων «επιχειρήσεων» από συνεργατικές ομάδες, παραβλέποντας το μεγάλο πρόβλημα της ύφεσης και της ανεργίας και

Επειδή θεσπίσαμε, με δική σας εισήγηση, την μειωμένη φορολόγηση κατά 50% στους νέους επαγγελματίες για τα 3 πρώτα χρόνια άσκησης της δραστηριότητας τους.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Αν προτίθεστε να προβείτε σε ρύθμιση, ώστε να υπάρχει η ίδια φορολογική μεταχείριση των νέων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων για τα τρία (3) πρώτα χρόνια της δραστηριότητας τους, προκειμένου να υπάρξει εναρμόνιση της νέας συλλογικής με τη νέα ατομική επιχείρηση;».

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo