Κάνε μια Νέα Αρχή στην Ζωή σου Φτιάξε την δική σου Κοινωνική Επιχείρηση Τώρα με φοροελαφρύνσεις!


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


images* Κατεβάστε από εδώ χρήσιμο υλικό πριν μας καλέσετε *

Μήπως ήρθε πλέον ο χρόνος να φτιάξεις και εσύ την δική σου Κοινωνική Επιχείρηση; Ο νομός 4019/2011  δημιουργήθηκε για να δώσει μια λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα εδώ στην Ελλάδα. Σε συνέχεια και συμπλήρωση με αρκετά θετικά στοιχεία ο νέος νόμος για την κοινωνική οικονομία 4430/16 έρχεται να συμπληρώσει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που θα παραθέσουμε στην συνέχεια του άρθρου.Οι δράσεις που μπορούν οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ) να δραστηριοποιηθούν αφορούν την παραγωγή προϊόντων και παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας (πολιτισμός, περιβάλλον, οικολογία, εκπαίδευση, παροχές κοινής ωφέλειας, αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων κ.α.) που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης.

Για να έχει επιτυχία η προσπάθεια δραστηριοποίησης μέσω δημιουργίας μιας ΚοινΣΕπ πρέπει να γίνει μια τοπική έρευνα και να διαπιστωθούν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και πως μπορούν να δοθούν λύσεις μέσα από την δράση μιας ΚοινΣΕπ.

Ποιοι μπορούν να είναι μέλη μιας «ΚοινΣΕπ».;

Τα μέλη της «ΚοινΣΕπ.» μπορούν να είναι απλοί πολίτες αλλά και νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις). Απλά η συμμετοχή των νομικών προσώπων στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσοστό του 1/3 των μελών της, ενώ δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε αυτήν των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) που υπάγονται σε αυτούς. Σε ΚοινΣΕπ. Ένταξης μπορούν να συμμετέχουν Ν.Π.Δ.Δ. με έγκριση του φορέα που τα εποπτεύει. Τα μέλη της συμμετέχουν σε αυτήν με μια ψήφο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των συνεταιριστικών μερίδων που κατέχουν.

Το κεφάλαιο της επιχείρησης διαιρείται σε συνεταιριστικές μερίδες. Ο αριθμός των μερίδων και η ονομαστική τους αξία, η οποία είναι ίδια για κάθε μερίδα, καθορίζονται στο καταστατικό της επιχείρησης.

Τα μέλη της ΚοινΣΕπ. διαθέτουν τουλάχιστον από μία υποχρεωτική συνεταιριστική μερίδα, ως ελάχιστη χρηματική συμμετοχή στο κεφάλαιο της επιχείρησης, το ύψος της οποίας ορίζεται ελεύθερα από το καταστατικό και είναι ίσο για όλα τα μέλη.

Ήδη τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα όσον αφορά την Κοινωνική Οικονομία και την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μέσα και από την υποστήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας με την δημιουργία ΚοινΣΕπ σε πολλούς κλάδους και κατευθύνσεις με τελευταία αναφορά στην αναζωογόνηση Χρεωκοπημένων Επιχειρήσεων μέσα από μεταβίβαση στους πρώην εργαζόμενους και την επανεκκίνηση τους σε νέες βάσεις όπως το παράδειγμα της Βιομε στην Θεσσαλονίκη.

Ήδη ο ΟΑΕΔ επιχορηγεί με το πλήρες μισθολογικό κόστος την πρόσληψη και των ιδίων των μελών στην επιχείρηση τους και από μέρα σε μέρα περιμένουμε και την έναρξη χρηματοδοτικών προγραμμάτων που θα βοηθούν τον Κοινωνικό Επιχειρηματία να βρει τα αναγκαία αρχικά κεφάλαια έως και 100% για να ξεκινήσει την δράση του στην τοπική κοινωνία

Ο νέος νόμος 4430/2016 για την Κοινωνική Οικονομία προβλέπει μεταξύ άλλων την απαλλαγή από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος για τις ΚοινΣΕπ για τα πρώτα 5 έτη και στην συνέχεια την ετήσια καταβολή μόνο 500 ευρώ. Επίσης με τον νέο νόμο απλουστεύεται το θέμα την διοίκησης με την δυνατότητα με απόφαση γενικής συνέλευσης τον ορισμό διαχειριστή αυτής.

Αν και εσείς έχετε διαπιστώσει μια ανάγκη στην τοπική σας κοινωνία και έχετε ένα όραμα η μια ωραία ιδέα ελάτε σε επαφή μαζί μας από την παρακάτω φόρμα να σας βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της ιδέας αυτής και στην σύσταση της επιχείρησης σας με όλη την τεχνογνωσία των 4 και πλέων ετών που έχουμε με την ενασχόληση μας με αυτή την μορφή επιχειρηματικότητας.

  • Wind = 6931025400
  • Vodafone = 6956695666
  • Φίσκιλης ΑγγελοςΧρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo