FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Ο πρώτος νόμος για την κοινωνική οικονομία είχε θεσπιστεί με τον 4019/11 και μπορούμε να πούμε ότι ήταν αρκετά επιτυχημένος σε σύγκριση με τον παρόντα νόμο 4430/16 καθώς όσο περνά ο καιρός και εφαρμόζεται τόσο μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργεί αντί να τα επιλύει.

Η εφαρμογή του με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει όπως η πλειοψηφία των εργαζομένων να είναι και μέλη η στις ΚοινΣΕπ ένταξης τα μέλη να είναι υποχρεωτικά από τις ωφελούμενες ομάδες έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα που οδηγούν στους επομένους 2 μήνες στην διαγραφή επιτυχημένων Κοινωνικών Επιχειρήσεων και στην απώλεια ικανού αριθμού θέσεων εργασίας και στην αποδυνάμωση της προστασίας και της ένταξης στην εργασία ατόμων από ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες όπως τα άτομα με νοητική στέρηση.

Όταν σχεδιάζεται ένας νόμος χωρίς μελέτη του πεδίου και της κατάστασης που υποτίθεται ότι πάει να δώσει λύση τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά αν όχι ολέθρια για την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα όπως θέλει ο νομοθέτης να σχεδιάσει.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι θα αναφέρουμε τουλάχιστον 2 παραδείγματα που έχουν έρθει στην προσοχή μας ένα από Βόρεια Ελλάδα και ένα από την Νότια Ελλάδα τα οποία και είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για την αποτυχία του νομοθέτη να προβλέψει τα αποτελέσματα ενός νόμου χωρίς έρευνα και χωρίς πραγματική στόχευση.

Στην Βόρεια Ελλάδα λειτουργεί ΚοινΣΕπ στον χώρο της εστίασης που έχει άνω των 15 εργαζομένων μη περιλαμβανομένων των ήδη εργαζομένων ιδρυτικών μελών.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο η πλειοψηφία των εργαζόμενων πρέπει να είναι και μέλη κάτι που έγινε πρόταση στους εργαζομένους να γίνουν αλλά για διαφόρους λόγους δεν επιθυμούν να κάνουν και το αποτέλεσμα να είναι ότι θα κλείσει η ΚοινΣΕπ και θα μείνουν στον δρόμο τόσο τα μέλη εργαζόμενοι όσο και τα μη μέλη εργαζόμενοι.

Το δεύτερο παράδειγμα είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη ΚοινΣΕπ Ένταξης στον χώρο της εστίασης και αυτή στην Αττική η οποία έχει μεν 7 ιδρυτικά μέλη αλλά μόνο ένα από τα μέλη είναι εργαζόμενο και έχει σχεδόν 20 εργαζομένους μη μέλη άτομα με νοητική στέρηση μερικά από τα οποία στερούνται της νομικής υπόστασης καθώς κατά την ενηλικίωση τους με απόφαση δικαστηρίου χάνουν το δικαίωμα δικαιοπραξίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν μέλη της ΚοινΣΕπ που εργάζονται με τα ίδια ολέθρια αποτελέσματα όπως και με την παραπάνω περίπτωση.

Το όλο θέμα θα έρθει σε προσοχή των αρμοδίων του Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας και θα ζητήσουμε την άποψη τους περί αυτού και τι έχουν σκοπό να κάνουν για να μην χαθούν τόσες θέσεις εργασίας.

Αν και εσείς είσαστε σε μια παρόμοια περίπτωση παρακαλώ ενημερώστε μας έτσι ώστε να έχουμε μια όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη άποψη από την φόρμα επικοινωνίας που υπάρχει στην συνέχεια.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 1006 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017