Έως 100.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Αν σας ενδιαφέρει πιθανή σας ένταξη στο πρόγραμμα αυτό στείλτε μας μήνυμα από την φόρμα επικοινωνίας στο τέλος του άρθρου και ένας ειδικός συνεργάτης θα έρθει σε επαφή μαζί σας για περισσότερες λεπτομέρειες και τον σχηματισμό της αίτησης

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται η προκήρυξη του δεύτερου κύκλου του Προγράμματος “Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές“, η οποία όπως έχει ανακοινωθεί θα έχει ελάχιστες διαφοροποιήσεις από τον πρώτο.

Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η αναβάθμιση του επιπέδου επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των ΜΜΕ, στους 8 στρατηγικούς τομείς του ΕΠΑνΕΚ (Αγροδιατροφή/Βιομηχανία τροφίμων, Ενέργεια, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας, Logistics, Υγεία, Υλικά-Κατασκευές, Πολιτιστικές βιομηχανίες), προκειμένου να αναβαθμίσουν την ανταγωνιστική τους θέση επενδύοντας στον τεχνολογικό, οργανωτικό και εμπορικό εκσυγχρονισμό τους ή/και την αναδιαμόρφωση των λειτουργιών ή των προϊόντων/υπηρεσιών τους.

Τα ενισχυόμενα επενδυτικά σχέδια θα πρέπει να έχουν σαφή στόχευση στη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών ή στη δημιουργία νέων προϊόντων/υπηρεσιών τα οποία θα καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς. Επίσης, τα επενδυτικά σχέδια δύνανται να στοχεύουν στην μείωση του κόστους ή την αύξηση της αποτελεσματικότητας των λειτουργικών και παραγωγικών διαδικασιών.

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλλον αίτηση χρηματοδότησης Υφιστάμενες & νέες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις. Ειδικότερα:
Υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας και τηρούν βιβλία Β΄ και Γ’ κατηγορίας, οι οποίες μέχρι 31.12.2015 έχουν κλεισμένες δύο ή περισσότερες διαχειριστικές χρήσεις ή
Νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας και δεν εμπίπτουν στην ως άνω κατηγορία των υφιστάμενων

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης δεν μπορεί να είναι μικρότερος των 15.000€ και να υπερβαίνει τον κύκλο εργασιών του έτους 2015 ή το ποσόν των 200.000€ στην περίπτωση που ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης το έτος 2015 ήταν μεγαλύτερος των 200.000€.

Η χρηματοδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμών δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.

Επιλέξιμες δαπάνες
• Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος έως 40% του συνολικού προϋπολογισμού.
• Μηχανήματα – Εξοπλισμός έως 90% του συνολικού προϋπολογισμού.
• Προμήθεια μεταφορικού μέσου επαγγελματικής χρήσης.
• Άϋλες Δαπάνες (Πιστοποίηση Συστημάτων, Σχεδιασμός και Τυποποίηση, Προβολή – Προώθηση, ∆ικαιώματα Τεχνογνωσίας, Τεχνική και Συμβουλευτική Υποστήριξη/Καθοδήγηση επιχειρήσεων) έως 100% του π/υ και μέχρι 100.000€.
• Μισθολογικό κόστος εργαζομένων (υφιστάμενο ή/και νέο προσωπικό) έως 40% και μέχρι 24.000€ ως ακολούθως: 12.000,00€ ανά ΕΜΕ (υφιστάμενη ή/και νέα) και μέχρι δύο ΕΜΕ.

[bestwebsoft_contact_form]